Pontus Tidemand håller pallplatsen i Finland

Tempot fortsätter att vara hisnande högt när Rally Finland närmar sig upplösningen med tre av de fyra tävlingsdagarna avverkade. Pontus Tidemand ligger trea med god marginal bakom sig, men tar med sig den spännande kampen om andraplatsen till rallyts finaldag.

Pontus Tidemand och kartläsaren Jonas Andersson startade lördagen på tredje plats i WRC 2-klassen och plockade direkt upp fighten som de inledde under gårdagen med Teemu Suninen om andraplatsen. De var jämna i tempot trots att båda höll full fart och plockade ibland så lite som tiondelar från varandra. Men finländarna i topp var snäppet för snabba på hemmaplan och Pontus håller sig kvar på tredjeplatsen vid dagens slut.

– Finnarna är alltid otroligt snabba här, de har det i blodet. Vi har inte hunnit ikapp Suninen än, men vi har gjort en ordentlig insats och pushat. Det har gått på gränsen ibland kan jag säga, skrattar Pontus.

Den svenska duon slog också till med två sträcksegrar under dagen och visar att de är att räkna med och att det än så länge finns möjligheter att möblera om på prispallen.

– Vi har fyra sträckor och ett gäng kilometer kvar imorgon så vi ska göra ett försök att avancera, men det kommer inte bli lätt. Poängen är viktiga, men vi är för nära andraplatsen för att inte jaga, säger Pontus.

Ställningen i Rally Finlands WRC 2 efter 20 av 24 specialsträckor:
1. Esapekka Lappi
2. Teemu Suninen +46.9s
3. Pontus Tidemand +58.0
4. Elfyn Evans +2:08.4
5. Karl Kruuda +3:30.2