B20-försedd Volvo 142 tar upp jakten på Audi Quattron

Annons

Den nästan bortglömda grenen Bilspeedway för rallycrossbilar hade sina egna specialister och publikfavoriter på 80-talet. Och inte sällan spöades de ”större” stjärnorna till publikens jubel. Här ett Youtube-klipp från 1983 där Rallycrosslegenden Olle Arnesson tar starten med sin Quattro, men Stockholmaren Stefan Johansson i sin Volvo 142 började jakten på Audin…

Audi Quattro vs Volvo 142 kan väl bara sluta på ett sätt, eller? Stefan Johansson från Haninge MK var en publikfavorit på rallycrossbanorna med sin Volvo 142 med Esso-loggan i fronten och en trimmad B20 från Timos Motor under huven. Men om Stefan var framgångsrik på de vanliga rallycrossbanorna var han grym speedwayovalerna med sin populära 142.

Här ett klipp från Timos Motor på Youtube och året är 1983. På startlinjen står fyra rallycrossbilar som ska göra upp över 4 varv på speedwaybanan. Starten går, Olle Arnesson i Quattron tar starten men bilspeedwayspecialisten Stefan Johansson tar upp jakten med sin Volvo 142.

Annons

Lite mer bilder på Stefan Johanssons framfart, den här gången på rallycrossbanan Högstabanan i Haninge, söder om Stockholm, finns bland Motorsport4sales arkivbilder.

Stefan Johansson på Högstabanan

Annons