Reportage: Inför Rally Gotland Torsdag den 28 april 2022

Annons:

Här kommer bilder från torsdagen inför Rally Gotland när team och rallyfolk begav sig till ön.

Årets upplaga av Rally Gotland körs över en dag, lördag den 30 april. Valborg med andra ord. Tävlingen ingår i såväl MAS Rallycup som DM för Gotland och Stockholm och har lockat ett 110-tal startande.

Här kommer en samling bilder från torsdagen som pepp och uppladdning.

Foto: Lucas Björnsson
Text: Niclas Åkerström


Torsdag förmiddag och kajen i Nynäshamn är full av förväntansfulla rallyteam och rallyfantaster. Här Värmdö-duon Björn Jacobssons och Tomas Koepkes vackert påskgula Subaru. På väg till Gotland för att få en rejäl dos kalkdamm.

Annons:


En ”neutral” Fiesta lastad och klar, snart dags att åka över rampen ut bege sig ut på böljorna de blå.

Inför Rally Gotland 2022
Efter några timmar på öppet hav, med en lunch i kafeterian och lite fika och förhoppningsvis rallysnack så var det dags att gå i land i Visby. Team Tietjens i en riktigt snygg Fiesta – tummen upp!

För
För många blir det inte mer rally än så här, en bullig MK1 Escort. Stefan Andersson och Monica Källberg kommer att underhålla publik och vägvakter på lördag.


En redig ”old-school-VOC”. Svårt att se namnet på sidorutan men vi får hoppas att den kommer att gå fort nog så att inte föraren behöver kolla i backspeglarna på Tofta. (Update – det är Pär Johansson från Eskilstuna MK.)

Depån fylls på med ekipage. En clean look Subaru.

Andervangs tillika cleana Skoda – en av storfavoriterna till totalsegern.


Vacker och nyputsad Mitsubishi.

Det kommer att bli en tuff kamp om segern på Gotland – i år igen.


Vi avslutar reportaget från torsdagen inför Rally Gotland med en vacker solnedgångsbild. Lugnet före stormen. Pirret och förväntningarna inför lördagens sammandrabbning börjar tillta.

Annonser: