Supercar Lites-test lockade många intresserade förare

Annons

Ett 40-tal förare fick möjligheten att testköra Supercar Lites-bilarna på Strängnäs Motorstadion när Olsbergs MSE och JC Raceteknik ställde upp med två testdagar. Det stora antalet förare visar att intresset för talangklassen Supercar Lites är starkare än någonsin.

Bland förarna på testet var blandningen stor mellan racing-, rallycross- och folkraceförare och de nyfikna chaufförerna hade god hjälp av tre meriterade instruktörer. Sebastian Eriksson, Kevin Eriksson och Thomas Bryntesson fanns nämligen på plats för att guida och ge värdefulla tips till testförarna.

Att många valde att medverka på testen gläder teamchefen i JC Raceteknik Joel Christoffersson.
– Intresset har alltid varit stort för Lites-bilarna, men till i år känns det både hetare och mer konkret än tidigare. Vi ser redan på uppslutningen till det här testet att många är intresserade och att marknaden för både nya och begagnade bilar ser bra ut. Vi hoppas och tror stenhårt att klassen kommer att fortsätta växa, säger Christoffersson.

Christoffersson som driver JC Raceteknik hade under det gångna året mellan 3-4 bilar i RallyX Lites-serien och ser ett fortsatt starkt intresse för platserna i teamet.

Annons

Joel Christoffersson och Andreas Eriksson

Andreas Eriksson från Olsbergs MSE fanns på plats och berättade för de intresserade förarna om möjligheterna till både inköp och drift av bilarna. Kevin Eriksson som var en av instruktörerna startade sin rallycrosskarriär i just Lites-bilen.

­– Supercar Lites är en perfekt plantskola när man vill in i rallycrossen på en bra nivå. För mig gav klassen en bra grund när jag tog steget över till Supercar, säger Kevin som bland annat bjöd testförarna på en medåkning i full fart.

Bland de intresserade testförarna på plats fanns bland annat touringcar-föraren Sören Hedlund och V8 Thundercars-esset Stein Fredric Akre. Bland de yngre förarna gillade folkracetalangen Niclas Svensson från Storfors första intrycket av Lites-bilen.
– Det var svårkört och en helt ny upplevelse, men extremt fränt. Sånt här skulle man ha betalt för att göra hela dagarna, konstaterade en nöjd Svensson efter testkörningen.

Testet i Strängnäs pågår även under fredag då 20 nya chaufförer tar plats bakom ratten.

Annons