Finska förare nära att skriva på för Toyota WRC

Annons

It takes a finn to win, är ju ett gammalt ordspråk i Rally-VM. Och Toyota verkar ta det säkra före det osäkra för i dag, på självaste Finlands självständighetsdag, intentifierades ryktena om att Tommi Mäkinen kommer att signa inte bara en utan två finska förare till.

Tidigare i höstas presenterades 35 årige Juho Hänninen som teamets förste förare, inte att förväxla med försteförare vars plats stått öppen. Och nu börjar det hända saker, nu på eftermiddagen skriver autosport.com att Jari-Matti Latvala är nära att skriva på Toyota Gazoo Racing. Den finske världsstjärnan kommer att hoppa in bakom ratten på Toyotan i nästa vecka efter att den officiella presentationen av teamet i Helsingfors den 13 december.

– Jag kan inte bekräfta att jag har skrivit på något, säger Latvala till autosport.com men han berättar att han via sin agent Timo Jouhki har förhandlat med Tomi Mäkinen ett tag.

Han dementerar samtidigt bestämt att han redan har testat den japanska VM-bilen då det bara är Ogier som fått tillstånd av Volkswagen att testa med andra team.

Annons

Den tredje bilen ska vara vikt åt Esapekka Lappi som ska vara klar till vårens deltävlingar.

Annons