Hjulkalender 2016 – lucka 10: Dikesvisiter i Dan Anderssons Minne

Med två veckor kvar till julafton är det dags att öppna lucka nummer 10 i Motorsport4sale Hjulkalender 2016, och här bakom gömmer sig ett actionfyllt filmklipp från Dan Anderssons Minne 2007. Snövallsforceringar och dikesvisiter från den första specialsträckan.

Året var 2007 och Wesmanklubbarna bjöd in till Dan Anderssons Minne som i år ingick i FM NNBF, Stockholms DM, DM Upplands Bilsportförbund. 94 bilar kom till start för att köra de tre specialsträckorna som tillsammans mätte över 67 kilometer. Start och mål var förlagt till Nyhammar norr om Ludvika. Det skulle bli en tuff start på rallyt där SS1 skördade mycket plåt och det skottades, lyftes och drogs på många ställen.

Till slut och som segrare stod Niklas Hägg från SMK Hälsinge som hade bäst kontroll på bil och färdriktning. Tvåa blev Staffan Bergdahl från Teknis MC och trea Conny Nyström från SMK Söderhamn. Bland de tvåhjulsdrivna var det B-föraren Peo Berglund från Sandvikens MK som klämde till och var en halv minut före Per-Arne Ljung från Hofors MS. Tredje snabbaste 2wd och bästa bakhjulsdrivna bil blev Håkan Långkvist från Fagersta MK som återigen visade att gammel-Volvon (den var gammal redan då!) räckte bra.

Dan Anderssons Minne 2007

Läs bildreportaget från Dan Anderssons Minne 2007 med bilder från starten i Nyhammar, via actionsvängen på SS1 till SS3 och avslutande racerapport från Glen ’Glenna’ Gustavsson