Hyundaiteamet ser fram emot Rally Sweden

Annons

Hyundai Motorsport kommer till Sverige och Rally Sweden med stora förhoppningar. Fjolårets nästa bästa rallyteam siktar på att bli ännu bättre i år. Och med Neuvilles fina sträcksegrar och vinsten i avslutande Power Stage i kombination med Paddons sensationella andraplats i Rally Sweden i fjol så är förväntningarna berättigade.

Hyundai Motorsport kommer till Sverige och Rally Sweden med en uppsättning extra reservdelar till teamets nya Hyundai i20 Coupe WRC då det kan gå åt en hel del aerodynamik-delar efter att förarna genar genom snövallarna.

Även om det just nu ser tunt ut på snöfronten modifieras även fronten på bilen med extra skydd då luftintag med mera kan sättas igen av snö och is.

Teamchefen, Michel Nandas tankar om förberedelserna.
– Rally Sweden kommer sätta oss på ett ganska unikt prov men det har visat sig vara ett framgångsrikt rally för oss och vi hoppas på att kunna fortsätta trenden.

Annons

– I Monte-Carlo fick vi tydliga besked om att vår Hyundai i20 Coupe WRC är rejält konkurrenskraftig och pålitlig. Vi hade ett litet problem med servostyrningen men det är löst nu. Förra omgången gav oss kanske inte de resultat vi hoppats på men Thierrys tidiga ledning och våra totalt sju sträcksegrar visade att bilen har rejäl potential.

– Det har varit lite växlande väder på sistone och det har påverkat våra tester i Sverige en aning. Nu hoppas vi att det skall snöa rejält så det blir ytterligare ett klassiskt Rally Sweden, avslutar Michel Nandas.

Hayden Paddon med nummer 4 på bilen berättar.
– Rally Sweden är som ett snötäckt sagolandskap. Tillsammans med Finland är det ett av mina favoritrallyn. Det är snabbt och maxat med hopp. Känslan av att köra på snö och tackla snövallarna går inte att beskriva.

– Vi kom tvåa i Sverige förra året och vi hoppas på ännu bättre resultat i år. Speciellt när vi sett hur fort det går att köra nya Hyundai i20 Coupe WRC, avslutar Hayden.

Neuville och Gilsoul blev snuvade på segern i Monte-Carlo efter en liten, men avgörande avåkning på lördagen. Det skall inte återupprepas i Sverige. För två år sedan slutade duon på  en andraplats i Rally Sweden och med det i ryggen är man säkra på sina chanser.

– Rally Sweden är ett unikt event i kalendern eftersom det är det enda där bilarna är utrustade med dubbdäck och vi kör på snö under hela rallyt. Det är också ett av säsongens snabbaste med medelhastigheter högre än vad vi kommer få uppleva någon annanstans i år.

– Vi har haft flera fina resultat i Sverige under åren och hoppas kunna bygga vidare på dem, avslutar Neuville.

Annons