Jacob Jansson har jagat mil inför SM-premiären

På lördag startar årets SM-säsong i rally, med en SM-deltävling på lördagen och SM-sprint på söndagen. På plats är regerande mästaren Otrimmat 2wd för juniorer, Jacob Jansson, men nu i ny bil och ny klass.

Det var för en månad sedan som det var klart att Jacob Jansson, regerande mästare i JSM Otrimmat 2wd, byter klass och bil. Från Ford Fiesta till Mitsubishi EVO X R4 i klassen för Otrimmat 4wd för seniorer. Tillsammans med co-drivern Stefan Gustavsson står teamet på startlinjen i Söderhamn tillsammans med större delen av landets absolut bästa rallyteam.

-Vi har sett fram emot premiären sedan det vart klart med bilbytet, det är riktigt kul att komma tillbaka till 4wd, berättar Jacob inför helgen.

Nytt år och ny bil väntar för Jacob Jansson

Nio bilar är anmälda i klassen Otrimmat 4wd, där bland Robin Friberg och comebackande hemmaföraren Magnus Mellquist. Jacob och Stefan går ut som andra bil i klassen med startnummer 68.

– Tyvärr har vi inte riktigt fått dom milen i bilen vi hade hoppats på, så det är lite kvar att slipa på i körningen. Men det är bara att gilla läget och göra det bästa av situationen, avslutar Jacob.