Tuff helg i Östersund för Jacob Jansson

Efter totalsegern i SM-premiären i Söderhamn for Jacob Jansson med team norrut till Östersund med stort självförtroende och hade höga förhoppningar. En tävling med perfekta vintervägar med jättetjock botten på vägen, snövallar, solsken och cirka 5 minusgrader väntade. Men det är inte alltid det går som man tänkt sig.

Jacob Jansson och Stefan Gustavsson hade strategin att vara på tårna redan på SS1 klart för sig. Men tyvärr blev tävlingen kortare än vad de hade räknat med och de hamnade i snövallen redan på ss1.

– Jag hade för hög hastighet in i en höger-vänster kombination som gjorde att jag vart sen in i vänster på för hög växel så vi fastnade i snödrivan och det förstörde resten av helgen, berättade en uppgiven Jacob på fredagen.

Och det skulle inte ta slut där, helgend otur skulle hålla i sig då duon startade om på lördagen med målet att plocka SM-poäng.

– Jag vet inte riktigt vad som hände men redan på första sträckan så hamnade vi på sidan av vägen igen. Mekanikerna kom och hämtade oss och vi drog in till servicen för att starta om till eftermiddagen, fortsätter Jacob.

Men när mekanikerna tog ner hasplåten så var det olja överallt, det visade sig att när drivknuten gick isär så slog den i ett öra i motorblocket och det blev en spricka, därmed vart det Game Over.

Så nu väntar jobb i garaget med ett gå igenom motor och drivlina under våren.

– Men till sommaren kommer vi tillbaka igen, det ser vi fram emot, avslutar Jacob.