Silly Season 2016: Emil Karlsson jagar ny JSM-medalj i välkänd 940

Annons

Tävlingssäsongen 2016 är på tårna och Motorsport4sale varvar upp med Silly season-intervjuer inför den spännande säsongen. Emil Karlsson från Hällefors fortsätter i 940, men inte den orange han vunnit JSM-medaljerna i.

Namn: Emil Karlsson

Ålder: 23

Ort: Hällefors

Annons

Klubb: Hällefors MK

Hemsida: Facebook

Hur har säsongen 2015 gått?
– Inledningsvis en lite småstrulig säsong med ett taklägg i Östersund, hade lite svårt att få till flytet i körningen och nån bruten tävling. Men sen släppte det och allt började flyta på och tiderna kom.

160101_sillyseason_emil5

– Detta var första säsongen som A-förare och tycker vi hängt med bättre än vad vi kunnat drömma om. Även mycket händelserikt och lärorikt, minnesvärda stunder som när vi slog i trädet i East Sweden Rally och knölade till bilen. Trots allt krångel så kunde vi med allas hjälp och grymma mekaniker kunde vi till slut vinna tävlingen.

– Även i Rally Uppsala, där vi kämpade stenhårt för att knipa Silverpengen i Junior-SM och det lyckades vi med. Och som grädde på moset vann vi den deltävlingen också. Vi hann med 20 starter i år och de slutade med totalt 3 klassvinster. Sammanfattningsvis en riktigt bra och framför allt grymt rolig säsong!

160101_sillyseason_emil3

Vad har du för planer och mål för 2016?
– Målet är Junior-SM även under nästa år. Vi kommer även åka så mycket vi kan och har råd med för att hålla tempot uppe, eventuellt Svenska Rallycupen och kanske några DM-starter.

160101_sillyseason_emil4

Blir det en ny eller uppdaterad bil för 2016?
– Det blir det en helt ny bil, jag kommer dock att fortsätta åka Volvo 940. Vi har köpt den välkända 940:n som Jimmy Olsson rattat.

160101_sillyseason_emil2

– Bilen är strået vassare än den orange 940 jag rattat tidigare, så känns riktigt bra och ska bli enormt kul.

Motorsport4sale tackar Emil för intervjun och önskar honom lycka till med nya bilen.

Annons