Silly season 2015: Svensk-amerikansk Saab hos Janne Pettersson

Tävlingssäsongen 2015 närmar sig och Motorsport4sale varvar upp med Silly season-intervjuer med olika förare och team runt om i vårt avlånga land. Här Janne Pettersson från SMK Nyköping.

Namn
Janne Pettersson

Ålder
48

Ort
Vrena

Klubb
SMK Nyköping

Hemsida
www.jprallysport.se

Janne Pettersson

Hur har säsongen 2014 gått?
– Det blev en bra säsong. Trots bilbyte under säsongen (från Golf KitCar till Corolla, reds anm.), lyckades vi bli DM-mästare i Södermanland/Västmanland. Det blev också ett flertal placeringar bland de tre främsta totalt, i tävlingarna.

Janne Pettersson i Svenska Rallyt 2014

– Vi körde i mål som sjua totalt i Svenska Rallyt Historic och blev bästa bil i 1600cc. Till det också klasseger i Midnattsolsrallyt, förvisso i en tunn klass, men det var också väldigt mycket strul för våran del.

Vad har du för planer och mål för 2015?
– Jag tänkte fortsätta att varva Historic med ”vanligt” rally. Med Corollan avser jag åka SM-sprinten i Örebro och Autoexperten RallyCup samt lite lokala minirallyn. Målsättningen är alltid topp tre, i de tävlingarna jag startar med Corollan.

Janne Pettersson

– Till Svenska Rallyt är jag anmäld i ”LillGolfen”. Midnattsolsrallyt vill jag heller inte missa. Nya back- och sprintcupen kan också vara intressant. Så länge vi åker med 1600cc är det svårt att hävda sig totalt i historic, däremot har vi väldigt roligt och givetvis vill jag vara snabbast av de ”små” bilarna.

Blir det en ny eller uppdaterad bil för 2015?
– Corollan skall tvättas, sen hoppas jag få några nya dekaler på den också. LillGolfen är genomgången och klar inför Svenska Rallyt.

Janne Pettersson

– Det mest spännande är att vi jobbar på att få ihop en gammal fabriks-Saab (AAT 652), som importerats från USA. Bilen tror jag har körts av såväl Per Eklund, som Ola Strömberg.

– Får ni inte se den i årets Midnattsol, lovar jag den till 2016.

Motorsport4sale tackar Janne för intervjun och ser fram emot att se såväl Golf som Corolla och gärna en Saab på bredsladd under 2015!