Daniel Röjsel gör 4WD-debut i Lima

Annons:

Nu på lördag körs en av Sveriges absolut populäraste rallytävlingar, LBC-Ruschen i Lima strax söder om Sälen. Daniel Röjsel gör en intressant start i klassen för fyrhjulsdrivna bilar, vilket innebär ett tillfälligt bilbyte för den snabbe junioren.

Daniel tillsammans med ordinarie co-drivern Nicklas Edvardsson möter 37 andra startande i 4wd-klassen, där konkurrensen likväl kunde ha tagits direkt ifrån en SM-deltävling. Bilen de kommer att köra, en Ford Fiesta R5 på cirka 300 hästar.

-Det är ju att få sitta i en sån här bil de flesta tävlande drömmer om. Jag fick chansen att hyra en bil till den här tävlingen och jag tog den. Även om vi annars kör J-SM i vår Fiesta R2t EcoBoost är det ju såklart på sikt detta vi strävar efter att få göra på heltid, säger Daniel.

Daniel Röjsel gör 4WD-debut i Lima

På de 8,7 mil uppdelat på fem sträckor som ska avgöra tävlingen har ekipaget inga särskilda förväntningar på resultatet. Nicklas har åkt många mil i liknande bilar men Daniel har inte ens två mil bakom ratten på en fyrhjulsdriven bil men känner sig ändå trygg med situationen.

Annons:

-Vi kunde tyvärr bara testa strax över en mil i helgen men jag hoppas att vi kan köra mer innan tävlingen. Körstilen bilen kräver finns där och jag tror vi hittar rätt ganska snabbt. Huvudsaken med tävlingen är att få njuta av att sitta i en av Sveriges häftigaste bilar och köra i en av Sveriges häftigaste tävlingar. Ett bra resultatet är en bonus för oss, menar Daniel.

Inhoppet i bilen påverkar inte planerna för resten av året med den ordinarie EcoBoost-Fiestan. Teamet har däremot tankar på att komma till start även i någon annan tävling under sommaren i den fyrhjulsdrivna Fiestan.

Annonser: