Jonas Kruse inför Slottssprinten Rally Light 2020

Annons

Med startnummer 35 på lördagens är Jonas Kruse tillbaka bakom ratten på en rallybil igen. Senast var det i en Volvo 240, nu blir det i en nypreppad 940 när Slottssprinten Rally Light ska avgöras.

Slottssprinten Rally Light är en publikfri tävling som består av en specialsträcka som körs tre gånger varav de två bästa åken räknas. Med sig i högerstolen har Jonas Kruse den 15-åriga Maja Bengtsson som trots sin unga ålder redan har samlat på sig en hel del rutin som co-driver.

Och mer blir det på lördag när Jonas och Maja startar med nummer 35 på Volvon, en bil som fått sig en redig genomgång av Team Nybe.

Förutom att tävlingen sänds på SBF Play och via Rallyradion så kommer även vi på Motorsport4sale vara på plats och uppdatera våra sociala kanaler på Facebook, YouTube och Instagram.

Annons

Namn Jonas Kruse
Klubb Karlstads MC
Ort Grums
Co-driver Maja Bengtsson, 15 år
Bil Volvo 940 Grupp H
Sponsorer Texo, Nyköpings Bygg&kakel, Nybe Byggentreprenad, Bolist, Elon, F&F, Diö Entreprenad & transport, Vislanda rörtjänst, Delta data, Ljungby golv, Elmhults screentryck, Däckproffsen, Michelin

När körde du senaste tävlingen, och hur gick det?
– Mycket sporadiska inhopp de senaste åtta åren då min karriär slutade, eller jag menar tog en paus. Senast var 2018 i Team Nybes Volvo 240 då jag körde två tävlingar.

Team Nybes Volvo 940 som Jonas Kruse ska köra i Slottssprinten 2020

Vad är det för bil du kommer att köra på lördag?
– Ny bil, det är Simon Karlssons gamla, som Nybe-Mathias preparerat och uppdaterat med nya Öhlins, Mats Karlsson-bakaxel, nya bromsar med mera. Maja (Jonas co-driver reds anm.) och mamma Lena har målat bilen inuti. Jag har kört den Volvo 940 som jag själv utvecklade på SAM (den första i Sverige), men den går inte att jämföra mot denna ”raket”.

Har du kunna testa eller träna något?
– Jag har kört ett test och kommer köra en till innan sprinten.

Vad ser du fram emot under Slottssprinten och vad vill du har för svar?
– Måste försöka lägga resultatet åt sidan och bara ha kul. Kanske kan jag närma mig ungdomarna om några tävlingar. Ser fram mot att ha en 15-åring som kartläsare och förhoppningsvis bidraga till hennes utveckling. (läs mer om Jonas och Maja på Team Nybes facebook-sida.)

Hur ser resten av säsongen ut, vad har du för planer?
– Det får du fråga Team chefen Mathias Bengtsson om, avslutar Jonas med ett leende

Vi tackar Jonas för intervjun och önskar lycka till.

Annons