Erik Telehagen efter andraplatsen i JSM-premiären

Annons

Det blev som väntat en kamp om tiondelarna när JSM-förarna gjorde upp i klassen för Otrimmat 2wd. De senaste två årens silvermedaljör Erik Telehagen berättar här om uppladdningen, resultaten och planerna inför söndagens SM-sprint.

13 bilar kom till start i JSM Otrimmat 2wd, och med upplägget med en sträcka på sju kilometer som skulle köras två gånger var det upplagt för en kamp om tiondelar.

Någon som vet hur hårt det skulle bli var Erik Telehagen från Wäxjö MS som de senaste två säsongerna plockat hem två silver i klassen. Tillsammans med sin co-driver Björn Jonasson var teamet på plats i Söderhamn med sikte på ädlare medaljer.


Efter tre säsonger varav de två senaste slutat med JSM-silver, vad var planerna för i år?

– Vi har åkt JSM sen 2014, men tanken var att vi skulle hoppat över i år och sytt ihop en satsning  i en fyrhjulsdriven bil. Men vi valde att försöka bättra på de två silvermedaljerna vi har sen tidigare.

Annons

Hur länge har ni kör Peugeot 208 R2 och vart kommer den från? 
– Den hämtade vi från Finland hösten 2015 och går nu in på andra säsongen.

Hur har ni förberett för SM-premiären?
– Minimalt med förberedelser i för sprinten då vi bara kört någon kilometer test dagarna innan, men vi hade fjolårets inställningar att gå på vilket kändes bra!

Berätta om dagen, två åk där ni satte en grym tid på den andra rundan.
– Jätteskönt med en andraplats då jag efter första åket inte riktigt kände mig i form.

– Men vi skärpte till oss till det andra åket, och när vi kände att fästet var bättre slog vi på lite till och körningen stämde klockrent. Skönt att avsluta med ett sånt åk!
Erik och Björn avancerade upp från en tredje till andraplatsen efter att varit snabbast i klassen med en tid som var snabbare än de flesta trimmad 2wd-bilarna i startfältet, inklusive många 4wd.
Med den fina avslutningen blev det också klart att duon får vara med i 2wd-klassen under söndagens tv-sända SM-sprint.

Planerna och målen för SM-sprinten?
– Ja vi lyckades kvala in som tolfte bil till sprinten vilket är jättekul men vi har inga större förhoppningar om någon pallplats. Vi siktar att vara snabbast JSM-åkare, avslutar Erik.

Annons