Fredrik Åhlin tillbaka i Sverige och Rally Sweden

Landslagsföraren Fredrik Åhlin kommer tillbaka hem och kör årets Rally Sweden. Efter två år i det Brittiska Rallymästerskapet och nu senast en silvermedalj 2017 har Fredrik bestämt sig för att komma hem igen.

– Jag har verkligen haft två fantastiska år i England med mitt team, CA1 Sport och framförallt senast under 2017 med tre totalvinster och totalt sett en grymt rolig säsong. Det är så lätt att glömma bort det viktiga i kriget till framgång för man måste trivas och vara bekväm i rollen, berättar Fredrik som nu beslutat sig för att flytta hem till den svenska rallyskogen igen.

Fredrik Åhlin tillbaka i Sverige och Rally Sweden

Fredrik kommer till start med sin Skoda Fabia och team Ca1 Sport och nyheten blir istället att erfarna Joakim Sjöberg kommer sitta i högerstolen under både Rally Sweden och de inledande SM-deltävlingarna.

– Jag är tacksam för det bra arbete som jag haft med mina tidigare norska kartläsare under de senaste åren och nu välkomnar jag Joakim in till högerstolen, säger Fredrik.

Säsongen 2018 kommer inledas med Rally-SM i Vännäs som en bra ”träningsrunda” inför Rally Sweden.

– Jag och Joakim har redan kört några rundor noter tillsammans och från att bara hört norska i öronen de senaste åren får jag bara ställa om till svenska och en annan klang, skrattar Fredrik.

2018 innebär nytt år och nya möjligheter heter det och det skriver Fredrik under på:
– Den meningen passar perfekt in och jag är så glad över att kunna skapa möjligheten till en start i årets VM-deltävling tillsammans med mina samarbetspartners som även kommer ge mig och Joakim en bra kickstart inför säsongens andra äventyr, summerar en mycket glad Värmlandspojk.