Jänner Rallye har invigit snöskottar…. vintersäsongen 2018

Annons

I Österrike är 2018 års rallysäsong i fullgång, och publiken har redan träningsvärk i armarna efter den första etappen av Jänner Rallye. På isig asfalt singlar den ena rallybilen efter den andra ner i en glashal hårnål, från föråkaren och hela genom hela startfältet.

Jänner Rallye anno 2018 består av 16 specialsträckor och körs över fredagen och lördagen den 5-6 januari. Ett 60-tal ekipage anmälde sig och de allra flesta fick sig en Aha-upplevelse redan på den allra första sträckan.

Här ett filmklipp mixat av GHrallyemotion från just SS1 där till och med föråkarna åkte karusell ner för den svarta isen.

5,13 in i filmen illustreras det hala underlaget än tydligare när en lyft-sugen åskådare tar ett språnghopp från snön in på asfalten.

Annons

Det går att följa rallyt live på rallyts hemsida www.jaennerrallye.at.

Annons