Lexus utmanare i 24-timmars på Nürburgring

Annons

Helgen den 12-13 maj avgörs 2018 års upplaga av 24-timmarsloppet på Nürburgring, en klassisk tävling med biltillverkare och team från hela världen på plats. I år står Lexus på startlinjen med sitt nya flaggskeppskupé Lexus LC.

Det är inte bara Toyota-bilar i Rally-VM som TOYOTA GAZOO Racing tävlar med, även modeller från Lexus trimmas upp och rullas ut på startlinjen. Lexus har en lång tradition av att delta i det klassiska loppet på Nürburgring och väljer i år att starta med en raceutvecklad version av Lexus LC.

Bilen kommer att framföras av fyra japanska förare, den mycket erfarne Takeshi Tsuchiya, som ”försteförare” uppbackad av Takamitsu Matsui, Naoya Gamo, och Yuichi Nakayam som kommer att lösa av varandra i förarstolen under den 46 upplagan av ADAC Zurich 24h-Rennen.

De är också delaktiga i arbetet med att tillsammans med Lexus ingenjörer anpassa den Bridgestone-försedda bilen till de tuffa tävlingsförhållanden som råder under loppets 24 timmar.

Annons

Läs mer på Toyota Gazoo Racing om Lexus satsning på 24 Hours of Nürburgring

Annons