Lexus utmanare i 24-timmars på Nürburgring

Helgen den 12-13 maj avgörs 2018 års upplaga av 24-timmarsloppet på Nürburgring, en klassisk tävling med biltillverkare och team från hela världen på plats. I år står Lexus på startlinjen med sitt nya flaggskeppskupé Lexus LC.

Det är inte bara Toyota-bilar i Rally-VM som TOYOTA GAZOO Racing tävlar med, även modeller från Lexus trimmas upp och rullas ut på startlinjen. Lexus har en lång tradition av att delta i det klassiska loppet på Nürburgring och väljer i år att starta med en raceutvecklad version av Lexus LC.

Annons:

Bilen kommer att framföras av fyra japanska förare, den mycket erfarne Takeshi Tsuchiya, som ”försteförare” uppbackad av Takamitsu Matsui, Naoya Gamo, och Yuichi Nakayam som kommer att lösa av varandra i förarstolen under den 46 upplagan av ADAC Zurich 24h-Rennen.

De är också delaktiga i arbetet med att tillsammans med Lexus ingenjörer anpassa den Bridgestone-försedda bilen till de tuffa tävlingsförhållanden som råder under loppets 24 timmar.

Läs mer på Toyota Gazoo Racing om Lexus satsning på 24 Hours of Nürburgring

Annons: