Rally-SM: Sixten Westman inför Hälsingerallyt 2024

Annons:

Snabbintervju med MK Tierps förare Sixten Westman inför lördagens SM-premiär, Hälsingerallyt, i Hudiksvall.

På lördag startar årets Rally-SM när SMK Hälsinge arrangerar Hälsingerallyt. Med i startfältet, med startnummer 44 i klassen Nationella 2wd, är Sixten Westman tävlandes för MK Tierp och Emil Persson tävlandes för MK Rimo.

Vi fick chansen att ställa några snabba frågor till den unge A-föraren från Uppland som kör sin första SM-tävling på söndag.

Namn Sixten Westman
Ålder 21
Klubb MK Tierp
Ort Skärplinge
Co-driver Emil Persson 22 år
Sponsorer Bilteam Östhammar, Skoda Originaldelar, Verkstadsjobb.se, THS Bygg, LMBAB, JMR reklamservice, Upplands bilfärg, Leif Westmans grävmaskiner, Däckproffsen Växjö Michelin, Mattssons trä & byggvaror, Elastolan, JTL Entreprenad, Rasent Maskiner, Österänge bil och maskinservice, Bastfallets lantbruksmaskiner, Huzells Tunga delar, Steen motorsport
Bil Skoda Fabia R2 2013 2wd
Motor 1600cc
Transmission Sadev sek.
Fjädring/Väghållning Rieger
Däck Michelin

Hur har förberedelserna gått inför SM-premiären?
– Vi har haft mycket strul i våra förberedelser. Mycket tekniskt strul som sinkat oss ,men vi lyckade få ihop sex mil test i lördags och känslan infann sig så vi känner oss redo att ta oss an uppgiften.

Annons:

Har du gjort några uppdateringar på bilen under vintern?
– Lite uppdateringar är gjorda på transmission och väghållning, som under testet kunde konstatera att vi var flera steg i rätt riktning.

Vad har du för målsättning på lördag?
– Vi kommer ge allt från start och sen får vi se vad det räcker till. I tuff konkurrens måste man vara ödmjuk inför uppgiften men vi är taggade till tusen!

Vi tackar Sixten för svaren och önskar teamet lycka till i helgen.

Hälsingerallyt körs lördagen den 20 januari och är den första deltävlingen av sex i Rally-SM 2024. Tävlingen består av sex specialsträckor. Här är tidsschemaresultatlänk med mera för Hälsingerallyt 2024.

Annonser: