Silly Season 2016: Martin Broberg jagar nya segrar med ny motor

Annons

Tävlingssäsongen 2015 är snart klar och Motorsport4sale varvar upp med Silly season-intervjuer inför 2016 års spännande säsong. Här intervju med Martin Broberg från Värmdö BK.

Namn: Martin Broberg

Ålder: 17

Ort: Värmdö

Annons

Klubb: Värmdö BK

FacebookBrobergrally

Hur har säsongen 2015 gått?
– I år startade jag min första rallytävling som junior i utbildningsklassen, då jag fyllt 16 år i november 2014, och äntligen fick börja köra själv, efter att varit med i brorsan Andreas Brobergs serviceteam i sex år.

– Eftersom vintern inte ville bli så bra blev det tyvärr inte någon vintertävling. Så den första tävlingen blev Aprilsprinten i Eskilstuna i min och brorsans gemensamma 940 voc. Med pappa Christer Broberg som kartläsare/handledare. Efter det blev det tre tävlingar till innan brorsan skrotade vår vocare i Nyköping i juli, nämligen Morgongåvasvängen, ABT-sprinten på Ekerö och kvällsrallyt i Eskilstuna, med vinst i ABT-sprinten.

Martin Broberg jagar nya segrar med ny motor

– I slutet av juli köpte jag en egen nybyggd volvo 940, den startade jag i Rally Norduppland, EMK-kannan, Malmjärnrunt och Rally Sigtuna, dock gick inte bilen lika bra som vår tidigare VOC. Vi började felsöka och hittade att det var dåligt komp på två cylindrar, så vi kontaktade Olle J bilteknik som byggt motorn. Han ville testa motorn, så vi plockade ur den och körde upp den till honom i Bollnäs. Nu har vi precis hämtat hem en ny motor från Bollnäs och vi hoppas att den skall funka bättre.

Martin Broberg jagar nya segrar med ny motor

– Men säsongen var inte slut för det, då jag fick låna brorsans nya VOC:are och körde i Allan Widéns minne i Enköping med brorsans kartläsare Tobias Lis och det blev vinst igen. Sista tävlingen för säsongen blev tillsammans med pappa i Fönstersprinten, där vi säkrade segern i Öppna östras sprintcup och en tredjeplats i KM. Totalt blev det 10 tävlingar under året med 2 segrar och 3 st andraplatser och en tredjeplats. Tack vare alla sponsorer och ett kanonbra rallyteam har detta rallyår varit fantastiskt!

Vad har du för planer och mål för 2016?
– 2016 kommer vi att sikta på att köra så mycket som möjligt, så länge bilen och ekonomin tillåter, för att få så mycket erfarenhet och mil i kroppen som möjligt. Förhoppningsvis kommer också bilen funka bättre med den nya motorn.

Blir det en ny eller uppdaterad bil för 2016?
– Vi kommer att fortsätta i utbildningsklassen i samma bil under 2016.

Motorsport4sale tackar Martin för intervjun och önskar lycka till under 2016!

Annons