Patrik Flodin redo inför helgens Skodapremiär

Annons

Patrik Flodin och Göran Bergsten kommer till helgens SM-premiär med rallyteamet MAX RPMs nya Skoda Fabia R5. Tidigare i vinter har duon testat den nya Skodan och nu stundar Bergslagsrallyt följt utav bland annat Vintersprinten under SM-veckan samt Svenska Rallyt senare i vinter.

Först ut är i kalendern är SM-premiären med Bergslagsrallyt som körs nu på lördag. Inför helgens premiär har Patrik och teamet hunnit med ett välbehövligt test:
– Vi testade under en och en halv dag förra veckan och till en början var det mycket rattfladder, skrattar Patrik.

Bergslagsrallyt som i år består utav åtta specialsträckor som tillsammans mäter 127,33 km startar klockan 08.00 i Ludvika och målgången beräknas vid 17-tiden.

Patrik Flodin

Annons

Trots rattfladdret hittade Patrik rytmen i den nya bilen:
– Det var lite ovant i början med däcken, men sen fick vi till känslan i bilen. Det var ett mycket givande test och vi har fått många viktiga mil i kroppen. Bilen har en riktigt skön känsla och jag ser fram emot den här säsongen enormt mycket, avslutar Patrik.

Det är totalt 108 anmälda ekipage i årets premiär av Rally-SM och i R5/trimmade fyrhjulsdrivna klassen startar 16 förare inklusive Patrik och Göran.

Annons