Craig Breens rullning på SS12 i Wales Rally GB

Annons

Craig Breen hade något stort på gång i årets Wales Rally GB, men en rejäl rullning på SS12 släckte hoppet på en pallplats. Men otroligt nog kunde Breen och Nagle fortsätta rallyt ”bara” fem minuter försenade.

Kör man för segern i ett WRC-rally måste man köra på, och över, gränsen. Breen och Nagle i Hyundai #42 hade låg sexa totalt efter elva sträckor i Wales Rally GB när segerchansen försvann ute på SS12 Myherin 1.

Tidigt på sträckan var ingångsfarten i en vänster något överoptimistiskt och Hyundaien bredsidade ner över en brant slänt och landade långt från vägen. Många varv blev det innan det tog slut.

Annons

Men slut tog inte rallyt för nummer 42, vilket var något man inte kunde tro efter att bevittnat det. Duon kom upp på vägen igen och tog sig i mål på sträckan.

– Ja, vi är okej. Vi var lite för optimistiska – den här sträckan har gett mig några fantastiska minnen och några ganska chockerande också, kommenterade Craig efter sträckan.

Hyundai-duon fortsatte resten av dagens sträckor, där Breen berättade att det var problem med att få fri sikt, vindruta och torkarblad var inte i bästa synk efter rullningen. Vilket inte är kul på leriga vägar i Wales-skogarna.

Fem sträckor återstår på söndagen. Om hjulen pekar åt rätt håll och torkarna gör sitt jobb kommer nog Breen att sätta några fina tider på den sista etappen.

 

Annons