Dennis och Johan redo för guldfight i Wales

Dennis Rådström, Torsby, och hans co-driver Johan Johansson, Valdemarsvik, finns på plats i Wales med goda chanser på guld i JWRC. Inför helgens final ligger de på en tredjeplats i tabellen men det är många poäng att köra om.

– Känslan är väldigt bra inför helgen, säger Dennis som fortsätter, – Efter att vi fick bryta senast i Finland fick vi ett mejl med information om hur vi skulle kunna ta VM-titeln. Sedan dess har vi jobbat stenhårt med förberedelser och en vinnarinställning. Vi har kört test här i Wales och även kört en tävling i Slovenien som vi vann.

Dennis och Johan ligger trea i Junior-VM inför helgens avslutande tävling, där landsmannen Tom Kristensson leder. Men i finalen delas det ut dubbla mästerskapspoäng, och som tidigare även en poäng per sträckseger. Vilket gör mästerskapet nästan helt öppet.

– För oss finns bara ett läge denna helgen. Vi måste verkligen prestera på topp hela tiden. Det gäller att komma in i tempot så fort som möjligt och bara köra på, fortsätter Dennis.

– Vi har höga förväntningar på att göra ett bra rally, och jag tror vi kommer göra det. Vi har någonting på gång, säger Johan.

Tävlingen i Wales är ny för Dennis och Johan, och har inte ingått i Junior-VM på flera år. Tävlingen är känd för utmanande sträckor med mycket lera och blöta vägar som ofta körs i mörker.

– Största utmaningen är att det är ett nytt rally, med helt nya förhållanden. Men vi har testat här i en likadan bil som vi kör i VM. Så vi är förberedda, säger Dennis.

Det är upplagt för en hård kamp om guldet hela vägen in i mål, där Dennis och Johan fokuserar på att göra en så bra insats som möjligt.

– Gör vi bara vårt bästa är vi nöjda oavsett placering. Men om vi gör vårt bästa är jag övertygad om att det kommer räcka riktigt långt, avslutar Johan.