Carlos Sainz inför årets Dakar 2020

Den 57-årige spanjoren fortsätter sin framfångsrika karriär inom rallysporten, men numera med sand, sand och åter sand under däcken. På söndag startar 2020 års upplaga av Dakar-rallyt och på startlinjen är den tvåfaldige Dakar-vinnaren, Carlos Sainz.

”El Matador” har kört hem Dakar-rallyt två gånger, 2010 och 2018, och nu siktar Mini-föraren på en tredje seger.

– Jag är väldigt motiverad. Förberedelserna har helt enligt plan. Jag ser verkligen fram emot starten den 5 januari, till ett nytt land och till de nya utmaningar som väntar oss, berättar Carlos.

1990 och 1992 års rally-världsmästare som för den yngre generationen numer är känd som Carlos Sainz JRs pappa har tränat hårt inför årets Dakar-rally. Bilder och filmklipp i sociala media har visat Carlos den äldre träna hårt på gymmet och på cykelsadeln.

I år är Dakar tillbaka i Afrika igen och tävlingen kommer de närmsta åren att köras i Saudiarabien. Årets upplaga är 750 mil långt varav 500 mil består av specialsträckor över sand och ännu mera sand.

– Jag är väldigt motiverad över det nya upplägget och är övertygad om att detta rally kommer att bjuda på några överraskningar. Vi har förbättrat vår bil under året, och jag hoppas att Stéphane och jag kommer att kunna bjuda på hårt motstånd om segern, avslutar Carlos.