Morgan Hedqvist inför EMK-kannan 2020

Lördag den 12 september körs EMK-kannan, och vi passar på att intervjua Morgan Hedqvist inför tävlingen som kommer till Eskilstuna med sin Opel Manta.

EMK-kannan är alltid en populär tävling som lockar populära cuper, stort startfält och mycket publik. Allt detta på häftiga, vackra och spektakulära vägar i det sörmländska landskapet.

Men i år blir det annorlunda, inga cup- eller mästerskapspoäng och tävlingen är publikfri. Dock är det många bilar till start och vägarna ser ut att bli lika fina som tidigare.

En av de som kommer till start är Morgan Hedqvist som har med sig M4S-fotografen Mikael Aho i högerstolen. Vi har fått chansen till intervju och ta pulsen.

Namn
Morgan Hedqvist

Klubb
Hedesunda MK

Co-driver
Mikael Aho

Klubb
Sandvikens MK

Bil
Opel Manta B

Morgan och Mikael i Mantan

Startnummer i EMK-kannan 2020
121

Har du hunnit tävla/träna något under vårens tävlingsuppehåll?
– Vi har inte hunnit testa något i år. Vi skulle åka LMBab-sprinten i Films i somras, men den blev tyvärr inställd.

Är bilen uppdaterad inför EMK-kannan med något?
– Kommer med en nyrenoverad motor som förhoppningsvis går rent med ny spjällhuskontakt, har även uppdaterat med ett par nya däck.

Vad är målsättningen med tävlingen?
– Komma in i det igen och hitta tillbaka till den bra känslan vi hade förra hösten innan vi tvingades bryta på grund av tekniskt fel med strulade spjällhuskontakt.

Har du fler tävlingar planerade för resten av året?
– Oklart än vilka tävlingar som blir av, men dyker tillfälle upp där allt passar så kommer vi att försöka åka något mer.

Vi tackar Morgan för intervjun, önskar lycka till på de sörmländska vägarna.