Kalle Rovanperä testar WRC-Yarisen inför Rally Mexico

Kallen Rovanperä har fått en kanonstart på sin WRC-karriär. Femma i Monte Carlo och första pallplatsen i Sverige med en tredjeplats. Nu testar han inför grusvägarna i Mexico – och det ser ut att gå riktigt fort.

Kolla in det här klippet från grustester där Kalle Rovanperä visar upp ett tempo som man kan tro att han kört WRC-bil på grus i 15 år. Typ. Den unge finländaren kommer att bli att räkna med även i Mexico – helt klart.

Tommi Mäkinen och TOYOTA GAZOO Racing var de som lyckades får Kalles underskrift på kontraktet inför han WRC-debut, något som slagit väl ut direkt. Nu har teamchefen inte bara en sexfaldig världsmästare till försteförare (Ogier) eller den hetaste föraren i VM (Evans) i teamet. Nej nu förfogar han även över världens snabbaste tonåring, Rovanperä.

Den 13 till 15 mars körs Rally Mexico som är den tredje deltävlingen i Rally-VM. Efter premiären i Rallye Monte Carlo på Asfalt och lite is, och Rally Sweden med grus och lite is … stundar nu en tävlingar på bara grus.