Kraschrekord när NASCAR startade säsongen med Busch Clash

Annons:

Vad händer om man börjar säsongen med ett kortare sprintlopp för bara fjolårets NASCAR-förare som tog pole position? Jo, det blir jobb för plåtverkstaden. Här ett klipp från helgens Busch Clash endast ett fåtal av startfältet tog sig i mål.

Nästa helg startar den riktiga NASCAR-säsongen när legendariska Daytona 500 ska avgöras inför storpublik. Men i helgen var de förare som tog Pole Position under i något av loppen i fjolårets serie inbjudna till det årliga Clash-loppet, eller Busch Clash med sponsornamnet.

18 förare skulle köra 75 varv, mot vanligtvis upp mot 200. Rena sprinten alltså. Förutom ett bra sätt att fullfartstesta och samtidigt sätta sig i respekt hos motståndarna så var det också mycket prispengar att tävla om.

Alla de tre ingredienserna ihop kokt med 18 vinnarskallar som ska köra i 300 km/h kunde bara sluta på ett sätt. En stor krasch. Eller rättare sagt, flera stora krasch flera gånger. Som tur var utan personskador, om det inte var någon mekaniker som som råkade slå plåthammaren på tummen.

Till slut var det bara en handfull bilar kvar på de sista två varven och även om de också försökte buckla till sina bilar blev det till slut en segrare, Eric Jones

Annons:

Om det nu var ett riktigt kraschrekord vet inte undertecknad, men maken till skrynklig metall under ett och samma lopp tillhör inte vanligheterna.

Annonser: