Sébastien Ogier inför Rally Sweden 2020

Annons

Den sexfaldige världsmästaren Sébastien Ogier kommer till Värmland och Rally Sweden utan att behöva att starta först. Se där, något positivt med att inte ta hem segern i Rallye Monte Carlo. Här är hans tankar inför den svenska VM-deltävlingen.

Det blev en andraplats i premiären av Rally-VM för Sébastien Ogier och co-drivern Julien Ingrassia när Rallye Monte Carlo inledde säsongen i slutet på januari. Inte riktigt vad duon, och teamet, hade hoppats på efter alla segrar de kört hem tidigare.

Men kanske var det lite osäkerhet bakom ratten i den nya bilen och vart dess gränser gick. Något som är bra att ha koll på, speciellt i Monte Carlo, fråga Tänak till exempel.

Nu stundar nya förutsättningar. Verkligen nya förutsättningar när blidvädret slagit till i Värmlandsskogarna, och det ser ut att som mest kunna bli fruset grus istället för is och snö. Men vädret är som det är, och Sébastien Ogier är väldigt förtjust i Rally Sweden. Upplagt för revansch efter andraplatsen med andra ord.

Annons

– Jag älskar definitivt Rally Sweden. Det är en magisk tävling, den enda riktiga vintertävlingen med snö i tävlingskalendern och att köra på dessa vägar är väldigt speciellt. Jag hoppas verkligen att det kommer att gå bra där igen i år.

– Jag har fått några bra resultat där tidigare, men det har varit lite mer tuffare under de senaste åren – delvis på grund av min startposition antar jag, eftersom jag har kommit till Sverige medan jag ledde mästerskapet. Något som har varit mycket utmanande.

– I år kommer rallyt bli något annorlunda så låt oss se vad vi kan göra. Rallye Monte-Carlo var en mycket positiv start för hela teamet, och de har presterat mycket bra i Sverige tidigare, så förhoppningsvis kan vi göra detsamma den här gången, avslutar Sébastien.

Annons