Sébastien Ogier inför Rally Sweden 2020

Annons:

Den sexfaldige världsmästaren Sébastien Ogier kommer till Värmland och Rally Sweden utan att behöva att starta först. Se där, något positivt med att inte ta hem segern i Rallye Monte Carlo. Här är hans tankar inför den svenska VM-deltävlingen.

Det blev en andraplats i premiären av Rally-VM för Sébastien Ogier och co-drivern Julien Ingrassia när Rallye Monte Carlo inledde säsongen i slutet på januari. Inte riktigt vad duon, och teamet, hade hoppats på efter alla segrar de kört hem tidigare.

Men kanske var det lite osäkerhet bakom ratten i den nya bilen och vart dess gränser gick. Något som är bra att ha koll på, speciellt i Monte Carlo, fråga Tänak till exempel.

Nu stundar nya förutsättningar. Verkligen nya förutsättningar när blidvädret slagit till i Värmlandsskogarna, och det ser ut att som mest kunna bli fruset grus istället för is och snö. Men vädret är som det är, och Sébastien Ogier är väldigt förtjust i Rally Sweden. Upplagt för revansch efter andraplatsen med andra ord.

– Jag älskar definitivt Rally Sweden. Det är en magisk tävling, den enda riktiga vintertävlingen med snö i tävlingskalendern och att köra på dessa vägar är väldigt speciellt. Jag hoppas verkligen att det kommer att gå bra där igen i år.

Annons:

– Jag har fått några bra resultat där tidigare, men det har varit lite mer tuffare under de senaste åren – delvis på grund av min startposition antar jag, eftersom jag har kommit till Sverige medan jag ledde mästerskapet. Något som har varit mycket utmanande.

– I år kommer rallyt bli något annorlunda så låt oss se vad vi kan göra. Rallye Monte-Carlo var en mycket positiv start för hela teamet, och de har presterat mycket bra i Sverige tidigare, så förhoppningsvis kan vi göra detsamma den här gången, avslutar Sébastien.

Annonser: