Sebastian Johansson kör SM i en Ford Fiesta R5 Evo2

2014 års JSM-mästare Sebastian Johansson stegar upp från tvåhjulsdrivet till fyrhjulsdrivet med teamets nyförvärv, en Ford Fiesta R5 Evo2. Vi har frågat om planerna.

Gotländske Sebastian Johansson har redan hunnit med en hel del i sin rallykarriär. Han har ett guld (2014), silver (2017) och ett brons (2015) i JSM i Rally och tävlat i såväl stora Rally-SM som i lokala sprintar.

Han har även tävlat utomlands i länder som Danmark, Tyskland, Polen, Norge och Italien. Och i just Tyskland tävlande han 2019 i Opel Adam Cup.

Det har också hunnit passera många rallybilar i garaget genom åren, flest framhjulsdrivna sådana. Men nu är det fyrhjulsdrift på ”heltid” som gäller när Sebastian och hans co-driver Jesper Elfver kommer, så fort säsongen drar igång, att köra en Ford Fiesta R5.

Som ni redan förstått så kommer det att finnas såväl rutin och erfarenhet som fart och vinnarskalle bakom ratten i den nya Forden, en bil som säkerligen kommer att bli en tuff konkurrent för många i Trimmat 4wd redan i år.

Vi börjar först intervjun med att stämma av, hur många tävlingar och bilar har Sebastian redan avklarat i karriären egentligen?

Snabba fakta
Namn
Sebastian Johansson
Klubb Gotlands MFBK
Ort Väskinde utanför Visby, Gotland
Co-driver Jesper Elfver
Sponsorer AB Lundins Bil, Mäklarhuset Visby, Lindells Bygg & Anläggning AB, JR Motorsport AB, iVisby Tryckeri AB, Uthyrningen.com, Gotland Gokart, Gute Kyltjänst AB, Ekströms Åkeri, Hotell Breda Blick, Hotell Gute, Tott Group, Allkvie Detailing, Yokohama Motorsports, Gotlands bilplåt och lack, Bil & Traktor högbro, LF-Park.
Bil Ford Fiesta R5 Evo2

När började du tävla i rally?
– Körde debut på Rally Gotland 2011. Vi, jag och min pappa Conny, byggde sedan en Volvo 940 Grupp-E. Kom på rätt tidigt att vi skulle växla över till framhjulsdrivet, så det blev bara en tävling i Volvon innan den byttes ut mot en Golf Mk2 Grupp-E.

– Det blev sedan cirka 20 tävlingar i Golfen på drygt ett år innan vi kände oss redo att kliva upp ett steg. Hade då tävlat flitigt i Motocross sedan 5 års ålder och efter ha fått provat en 940 Gr H som 17 åring på en is var jag helt fast.

Det låter som en hel del bilar redan då, hur många bilar har du kört under karriären så här långt?
– Började i en Volvo 940 och sen en Golf Mk2 Grupp-E. Hade sedan en Opel Kadett GSI Grupp-H ett kort tag. Bytte den mot en Ford Fiesta ST150. Det är en otroligt bra lärobil som jag rekommenderar till alla som vill gå upp från otrimmat. Ford Fiesta R2 körde vi säsongerna 2015 till 2017.

Sebastian Johansson

– Köpte sedan en helt fabriksny Peugeot 208 R2 från Peugeot Sport i Frankrike. En bil som nu rattas av Alexander Fogdeby. Har kört några tävlingar i Mitsubishi Evo 7. (Med bland annat en tredjeplats totalt i Rally Biltema 2018, reds anm.)

Sebastian i Opel Adam Cup

– 2019 blev det hel säsong i Opel Adam Cup, jag tävlade då i tyska teamet Schmack Motorsport. Det blev till slut en fjärde plats i ADAC Rallye Cup med några sträckvinster före Eerik Pietarinen och Grégoire Munster.

Sebastian i ESR

– Har även kört en Ford Escort Gr H FWD och senast var det Citroën DS3 R3T Max.

Hur gick säsongen 2020?
– Började i vår Peugeot 208 R2 som vi kört några år tillbaka. En tredjeplats i SM-premiären i Vännäs och SM-premiären såg vi som klart godkänt. Direkt efter kom Corona och vi fick ta ett uppehåll.

– Tankarna började gå hur vi skulle fortsätta och beslut togs att Peugeoten skulle säljas. Suget efter något trimmat och prova något nytt kom, och efter en smidig affär med Bosse Gustafsson här hemma på Gotland stod det istället en Citroën DS3 R3T Max i garaget.

Sebastian Johansson i East Sweden Rally

– Premiärtävlingen med bilen fick bli ESR där vi började i ett lugnt tempo. Känslan började infinna sig på sträcka två och toppade dagen med några topp3-tider i den enormt stora R3 klassen. Supertaggade fortsatte vi i DS3an några tävlingar till, där vi avslutade med två vinster hemma på Gotland.

Vinst på Gotland

Vilken var höjdpunkten 2020 rallymässigt?
– När känslan var helt rätt i DS3an och tiderna sade samma sak. Riktigt skön känsla!

Och vad blir det nu för bil 2021?
– Till 2021 kommer vi köra en Ford Fiesta R5 MK1 Evo2. Helt uppdaterad enligt R5-reglementet.

Vad gjorde att du valde att byta bil?
– Tror alla som kört rally drömmer om en R5-bil, när vi väl lyckades skapa oss möjligheten köpte vi en. Inget vi trodde var möjligt tidigare.

Vem ägde bilen innan?
– Kjell Sandberg, från början är det Lars Stugemo som köpte in bilen ny.

Kommer du att uppdatera den något?
– Nej, bilen är uppdaterad.

Sebastian Johansson med sin nya Ford

Vad har du för förhoppningar med den nya bilen?
– Detta året får vi se som ett läroår. Gäller att komma in i körningen och bygga upp förtroendet i bilen. Har hunnit med ett kort test och jag är otroligt imponerad. Bromsar och väghållning är ett stort steg i rätt riktning om man jämför med vad vi kört tidigare.

Vad är tävlingsplanen för 2021, förutsatt att Coronan lägger sig och det blir tävlingar som planerat?
– Planen ligger på stora SM, eventuellt något inhopp i Sprint-SM. Skulle det ändra sig något i kalendern hoppas vi kunna köra MAS Rallycup där finaltävlingen blir hemma på Gotland. (den 9 oktober, reds anm.) Målet är att köra mycket bil för att komma in i körningen och få upp självförtroendet i nya bilen. Jesper fortsätter som Co-driver, vi har åkt ihop några år nu och vi tycker det funkar väldigt bra. Ser verkligen fram emot säsongen!

Det gör vi också och passar på att tacka Sebastian för intervjun.