Racerapport från Rally Vännäs: Johannes Haraldsson

Johannes Haraldsson och Kenny Andersson gjorde sin första tävling med Golfen på snö och is när de kom till start i Rally Vännäs. Ett äventyr som tyvärr tog slut efter fyra sträckor. Här är Johannes racerapport.

Några som ville köra om SM-poäng i Trimmat 2wd i premiären av Rally-SM 2020 samt Teammästerskapet var Johannes Haraldsson och Kenny Andersson från Hässleholms MK. Duon han med att testa inför tävlingen i Vännäs, men oturen skulle slå till senare i rallyt.

Snabba fakta
Namn: Johannes Haraldsson
Klubb: Hässleholms MK
Ort: Osby
Co-driver: Kenny Andersson, Hässleholms MK
Bil: Vw Golf 3
Årsmodell: 1992
Klass: Trimmat 2WD/R3
Motor: 2.0 16v
Växellåda: Tractive
Väghållning: Reiger
Sponsorer: Jg Mark, Motorsportshopen, Luntec, Kalles Bygg, Kv-Lindbacken, Däckproffsen

Johannes Haraldsson i test före Rally Vännäs

”- Resan började på onsdagskvällen då vi åkte upp till Rissna utanför Östersund för att köra test inför tävlingen. Testet var på torsdagsförmiddagen.

Vi hade inte kört en meter med bilen på snö, men vi hittade en bra känsla och bilen funkade bra. Tyvärr gick ett servorör sönder precis innan vi skulle avsluta testet, röret byttes och vi kunde lasta bilen och fortsätta resan mot Vännäs!

Vi var framme i Vännäs på torsdagskvällen och anmälde oss.

Fredagen bestod till stor del av att reka alla sträckorna. Tävlingen började på fredagskvällen med en publiksträcka som kördes två gånger! Fick inte riktigt till körningen på de 2 sträckorna, men bilen höll och vi kom i mål utan några problem, så det var bara att ladda om inför lördagens sträckor. Rallyt var ett långt rally så gällde att köra med insidan och inte göra några dumheter,

Första sträckan, SS3, på lördagen kändes bra men tyvärr visade tiden inte riktigt så som vi ville. Vidare till SS4 och försöka ladda om. Sträckan började bra och tempot ökade kändes det som, men mot slutet började jag känna att det är något som inte stämde i ratten och vi får slå av på tempot. Efter målet stannar vi och märker att servon har försvunnit och att en gänga har försvunnit från styrväxeln så ett rör åkt bort och all olja har åkt ur. Vi fick bryta första etappen men siktade på att starta om och köra etapp 2.

Johannes Haraldsson tvingades bryta i Vännäs

Mekanikerna gjorde ett kanonjobb och försökte få ihop bilen men tyvärr lyckades vi inte i tid och vi fick tyvärr bryta hela rallyt. Vi ringde tävlingsledaren för att säga att vi bryter, då säger de att får ni ihop bilen så kan ni få köra dom sista två sträckorna men utanför tävling. Vi fick ihop bilen och kunde köra de två sista sträckorna, men kom som brutna i listan, inte riktigt den starten vi ville ha i första deltävlingen.

Nu laddar vi om och visar att på grus hänger vi med!”