Lastbilsrull i estniska Viru Ralli

Estland laddar inför att få arrangera en VM-deltävling för första gången någonsin. Och till och med de populära lastbilsförarna är taggade till tänderna. Neimo Nurmet satte allt på ett kort i målsvängen på SS4 under Viru Ralli och det blev en rulltårta.

Grossi Toidukaubad Viru Rally 2020 heter rallyt som startade igång rallysäsongen i Estland efter en näst intill vinterfri vinter och Coronapandemin. Tävlingen vanns av nationalhjälten Ott Tänak som visade upp sig inför hemmapubliken med sin Hyundai i20 WRC.

Men så finns det dom som också tävlar i rallyskogen i en allt annat än en WRC-bil. Som Neimo Nurmet och Indrek Sepp från Märjamaa Rally Team. De kör en GAZ 51a och var inte med i toppen i lastbilsklassen inför den fjärde specialsträckan.

Om de hade en kanontid på gång vet vi inte, men rallyt fick ett abrupt slut i målsvängen. Vi får hoppas att de inte slog sig och att trucken är fit for fight till nästa tävling igen.