Oliver Solberg tog en imponerande niondeplats i Rally Estland

Annons

18-årige Oliver Solberg stod för ännu en imponerande insats, när han och hans co-driver Aaron Johnston tog en stabil niondeplats när Rally-VM drog igång igen med Rally Estland.

Om lördagen var full satsning så handlade söndagen om kontroll i den estländska rallyskogen. Unge Oliver Solberg går från klarhet till klarhet när han i helgen knep en nionde plats totalt, seger i WRC3-klassen, blev snabbaste R5-bil och tog sina första ”riktiga” VM-poäng i karriären.

– Jag är så glad, berättar Oliver efter målgång. Vi gjorde ett bra resultat i detta rally förra året (där Oliver slutade sjua totalt). Jag trodde att det var möjligt att ta en pallplats, men jag visste bara inte hur det skulle vara att möta andra R5-fabriksbilar. Nu känner jag att jag har VM-farten och är så nöjd.

Oliver och Aaron slutade nia totalt, placeringen före fabriksföraren Mads Östberg som var 38,7 sekunder efter.

Annons

– Att nå det här resultatet, att vinna och vara topp-10 totalt är fantastiskt. Igår satsade vi hårt på vissa ställen, men när det var tufft – och ibland var det riktigt tufft – eller på de smalare vägarna så chansade jag inte, fortsätter Oliver.

– Vi råkade ut för två punkteringar den första dagen och det gjorde mig ännu mer försiktig ibland. När vi väl hade byggt upp ledningen ville jag ta två reservdäck för att inte riskera resultatet.

– Det blev en rolig helg i Estland. Jag älskar de här snabba vägar. Okej, vi har haft några ”moments” på vissa ställen, men det är bra för upplevelsen att förstå hur bilen fungerar under dessa förhållanden, berättar Oliver.

Oliver Solberg

Olivers nästa tävling blir Rally Fafe Montelongo den 2-4 oktober, där han fortsätter jakten på framgångar i Rally-EM (ERC).

– Vi gjorde en bra start i ERC Oliver, så det blir roligt att fortsätta köra för titeln. Det krockar inte i kalendern med vårt WRC-program så det inte några problem att köra både WRC3 och ERC, avslutar Oliver.

Annons