Pontus Tidemand i topp av WRC2 i Rally Turkey

Annons

Årets kanske tuffaste VM-rally är i full gång och Pontus Tidemand har kopplat grepp om ledningen i WRC 2-klassen efter tävlingens andra dag.

Efter en inledning kantad av punkteringar på fredagen laddade Pontus Tidemand batterierna ordentligt över natten för att tackla Rally Turkey på bästa sätt under lördagen.

– Vi började dagen med en sträcka på över tre mil och vi såg till att ta det säkra före det osäkra. Det kanske verkade för försiktigt, men erfarenheten säger att det är det enda sättet att tackla det här rallyt. Man måste snabbt bedöma när man ska pusha och när man ska använda huvudet, säger Pontus.

På följande sträckor la han däremot i en högre växel och började knappa in på Adrien Fourmaux i täten. När det sen blev fransmannens tur att åka på en punktering, tog Pontus och kartläsaren Patrik Barth över ledningen, som efter fyra sträcksegrar av sex möjliga är så mycket som en och en halv minut i WRC2.

Annons

– Det här har varit tufft för alla, jag är bara glad att vi klarade dagen utan problem, säger Pontus.

– Vi har en bra ledning nu, men här kan det försvinna otäckt snabbt om man gör ett misstag eller kör på en av alla tusen stora stenar som ligger på vägarna. Det är fortfarande många mil kvar imorgon då vi har helgens längsta sträcka. En utmaning blir det, men vi ska fortsätta köra smart och inte ta några risker nu när vi har en bra chans här, avslutar Pontus.

Söndagens Power Stage direktsänds på SVT och SVT Play imorgon söndag, läs tv-tiderna här.

Rally Turkey WRC 2 efter SS8 av 12:
1. Pontus Tidemand 1:43:44.2
2. Adrien Fourmaux +1:32.2
3. Eyvind Brynildsen +59:29.4 (brutit under dagen)

Annons