Här är kalendern för Svenska Rallycupen 2021

Annons

(UPPDATERING – 2021 års cup ställs in) Efter en inställd säsong 2020 på grund av pandemin siktar nu Svenska Rallycupen på en spännande revansch under 2021 med åtta populära tävlingar med start redan den 24 april på fina sörmländska vägar.

UPPDATERING – Den 2 juni beslutade cuparrangören att ställa in 2021 års upplaga också. Det på grund av pandemin och osäkerheten för arrangörer att kunna genomföra de till tilltänkta tävlingarna. Vi ser fram emot 2022 istället – då tusan kommer det att bli åka av!

Svenska Rallycupen fick ställas in under 2020 då allt fler deltävlingar fick kasta in handduken på grund av Coronapandemin och höstens tilltänkta tävlingar blev för få.

Men nu ser det ut att bli en storstilad återkomst av den populära rallycupen som kan presentera åtta spännande tävlingar under 2021 års säsong.

Annons

– Några problem att få till tävlingar till 2021 har det inte varit, intresseanmälningarna har trillat in trots att vi inte marknadsfört oss. Vi har också tvingats tacka nej till arrangörer för nästa år. När vi lyckades få ihop alla datum med bra spridning så ser det spännande ut,
förklarar Crister Nystrand som gjort jobbet att sy ihop kalendern.

Först ut blir alltså Flens MS med sin vårtävling Violenrallyt. Sen fortsätter säsongen varje månad (med uppehåll i juni för lite ”sommarlov”) fram till slutet på oktober och finalen Marknadsnatta.

Svenska RallyCupen 2021
24 april: Violen Rallyt, Flens MS.
8 maj: Götenerundan, Götene MK.
29 maj: Gästabudstrofen, SMK Nyköping.
31 juli: Kullingstrofén, Kullings MS.
21 augusti: Nattkröken, Fagersta MK.
11 september: EMK Kannan, Eskilstuna MK.
25 september: Laxå Rallyt, Laxå MK.
23 oktober: Marknadsnatta, Västra Östergötlands MK.

Fagerstas tävling Nattkröken blir också jubileumstävling för klubben som firar 75 år under 2021.

Men den utökade kalendern gör också att cuparrangören kommer med lite nyheter.

– Samtidigt som vi ökar på antal tävlingar kommer vi också se över regler med justeringar som gör att man får räkna bort tävlingar, men mer om detta under hösten, avslutar Crister.

Annons