Svenska Rallycupen ställer in 2021 och tar nya tag 2022

Annons

Den stora osäkerheten om hur och ens om det går att arrangera rallytävlingar av den digniteten som deltävlingarna i Svenska Rallycupen är utav har gjort att cuparrangören ställer in 2021 års upplaga.

Tråkigt besked för alla rallylovers när Svenska Rallycupen fick ställa in 2021 års upplaga. Det beskedet kom tidigare i veckan och motiveringen är att under den rådande pandemin och de restriktioner som fortfarande ligger över rallyarrangemang så blir det svårt eller rent utav omöjligt att leva upp till cupens motto.

– Vi kan inte vänta längre och måste nu ta beslut. Arrangörerna tycker självklart det är tråkigt, men förstår problematiken att starta upp en så pass stor cup. Vi kan nog räkna med att vi ser årets tävlingar i nästa års kalender istället, berättar Crister Nystrand.

Svenska Rallycupen är så mycket mer än ”bara” rallytävlingar. Det är tävlingar med stora startfält, stora publiksiffror, stora depåer, stora prisbord med tillhörande prisutdelningar och gemytlig stämning tillsammans både före och efter deltävlingarna hela tävlingshelgen.

Annons

Något som inte går att genomföra under nuvarande restriktioner, och då blir det svårt att leva upp till förväntningar och åtaganden gentemot sponsorer och publik för både tävlande och arrangörer.

Då väljer cupledningen att ”dra snöret” redan nu för att ge arrangörer och tävlande möjligheter att kunna planera sommarens och höstens tävlingar redan nu, och istället börjar jobbet med 2022 års kalender. Vi hoppas på en sprakande comeback och en spännande kalender.

 

 

 

 

Annons