Jonna Eson Brådhe inför Slottssprinten Rally Light 2020

Annons

Jonna Eson Brådhe var senast med i Rally Sweden Lock Down som sändes inte bara för Sverige utan även för rallylovers över hela jordklotet. Nu stundar det rally igen när Jonna kommer till Katrineholm med startnummer 17 på sin Mitsubishi.

En strulande drivaxel ställde till det för Jonna Eson Brådhe i Rally Sweden Lock Down i våras, men nu ska drivningen fungera på alla fyra hjulen på hennes Mitsubishi när hon tar upp kampen med de andra i den fyrhjulsdrivna klassen.

Klassen för 4wd i Slottssprinten Rally Light 2020 är ett riktigt getingbo, men Jonna tar det med ro och har planen klar för lördagen.

Namn Jonna Eson Brådhe
Klubb SMK Nyköping
Ort Nyköping/Karlstad
Bil Mitsubishi Mirage 4wd
Sponsorer HYAB, Systrarna Brådhe, Elinsta Nät, PAKA Enginering, ODD JOB, Bygg&Kakel Nyköping, Bossings Fritidscenter, Löövs Plast, Endless, Spax Profile, Thoréns i Kil, JG Mark, Springer Transport, Trendab, Cooper Vision, Metronik, 2fast4you Transport, Nöttuden Fastigheter, Jan Olas Bil, Mälardalensvärmepumpcenter, Dunlop.

Annons

När körde du senaste tävlingen, och hur gick det?
– Vi fick äran att delta i Rally Sweden Lockdown för drygt en månad sedan, och det var även första gången jag körde Mitsubishin på grus. Tyvärr hoppade vi sönder en drivaxel omgående och fick aldrig ett felfritt åk.

Har du uppdaterat något på bilen sedan dess?
– Bilen har gåtts igenom och blivit upp putsad igen.

Har du kunna testa eller träna något under uppehållet?
– Vi har endast kört ett test på cirka två mil innan vi startade uppe i Torsby, så allt är ganska nytt fortfarande.

Vad ser du fram emot under Slottssprinten och vad vill du har för svar?
– Det ska bli jättekul att äntligen få åka lite tävlingen igen, vi hoppas på en utveckling under dagen och sen bara ha väldigt roligt!

Jonna Eson Brådhe

Hur ser resten av säsongen ut, vad har du för planer?
– Vi följer detta med Corona-pandemin dagligen och kommer att avvakta lite innan vi tar några vidare beslut om vad som händer resten av säsongen. Självklart har vi redan nu börjat fundera på vad vi kommer göra nästa år, för rallybil vill vi köra massor!

Vi tackar Jonna för intervjun och önskar lycka till.

Annons