Tom Kristensson om femteplatsen i Rally Estonia 2021

Annons

Det blev en femteplats i WRC2-klassen i Rally Estonia för Tom och David efter att de kört säkert och kontrollerat hela helgen med nya VM-poäng som belöning.

I tuffast möjliga motstånd i WRC2-klassen tog Tom Kristensson och David Arhusiander till slut en femteplats när Rally Estonia avgjordes i stekande värmebölja.

Det var en problemfri tävling för den blågula duon i deras Ford Fiesta Rally 2 som annars var en krävande upplaga för både bil och besättning.

– Det känns riktigt bra att äntligen få ett problemfritt rally, komma i mål och få den bästa placeringen för säsongen, säger en nöjd Tom vid målgången.

Annons

– Vi har gjort vårt bästa och fått många mil och mer erfarenhet som kommer att vara mycket värdefullt inför resten av säsongen. Visst hade vi velat kapa några sekunder till per sträcka på toppekipagen, men vi har hållit oss till vår plan, att hålla vår egen fart och förbättra oss lite i taget.

– Det har varit ett tufft rally, allt från snabba breda sträckor med häftiga krön, till smala tekniska, men även lösare och mer uppkörda, speciellt då vi körde dem andra gången. Dessutom en pressande värme alla tre dagarna, men det är ett VM-rally, och då skall det vara tufft.

– Jag vill även rikta ett tack till teamet, M-Sport, för en grym bil och support, och alla andra som stöttar, så jag kan få den här fantastiska upplevelsen, avslutar Tom .

Nästa VM-tävling för Tom och David blir Renties Ypres Rally Belgium den 13-15 augusti. Det är ännu en ny tävling i VM-kalendern och den körs på asfaltunderlag.

Annons