Tom och Andreas kör helgens Barum Czech Rally Zlin

Annons:

Tom Kristensson och Andreas Johansson om helgens EM-deltävling i Tjeckien där de möter hårt motstånd i jakten på mer erfarenhet.

Tom Kristensson med co-driver Andreas Johansson startar sin tredje tävling i årets Europamästerskap i rally (FIA ERC) i helgens tävling Barum Czech Rally Zlin i Tjeckien. Liksom i tidigare i år kör de en Hyundai i20 R5 för Kowax 2Brally Racing.

Tävlingen, som utgår från staden Zlin i sydöstra Tjeckien, startar med en stadssträcka i Zlin på fredag kväll, och sedan skall ytterligare tolv specialsträckor avverkas under lördag och söndag.

Totalt blir det drygt 20 mil specialsträckor på mycket skiftande asfaltunderlag. Tävlingen är känd som en av de tuffare i EM, då det dessutom förväntas regn under helgen. En rejäl utmaning för för hela startfältet och därmed också de 25 bilarna i den högsta klassen, Rally 2, där Tom och Andreas kör.

Helt okänd är tävlingen inte för Tom då han körde här i Junior-EM 2018 och tog en tredje plats i klassen.

Annons:

Detta är dock inget mot hemmaföraren och den största favoriten Jan Kopecky, som har många starter och vunnit totalt de senaste fem åren.

En annan favorit är den redan klare Europamästaren spanjoren Efren Llarena, som säkrat segern trots att två deltävlingar återstår, då den ende utmanaren Simone Tempestini inte kommer till start.

– Jag ser verkligen fram emot tävlingen, säger Tom inför tävlingen.

– Vi behöver erfarenhet och då är det bra att köra den här tävlingen, eftersom det skiftar mycket med olika typer av asfalt och grepp. Kan man behärska detta så är man en bra förare på asfalt.

– Det gäller även att ha lite tur och undvika punkteringar, som ställde till det för oss i EM-tävlingen i Lettland och nu senaste tävlingen i Polen, avslutar Tom.

Du kan följa liveresultat här från tävlingen.

Annonser: