GN Motorsport rapporterar efter Arctic Lapland Rally

Annons:

Det blev som väntat en tuff och lärorik, men också framgångsrik, helg i Arctic Lapland Rally för Mille Johansson och Adam Grahn i GN Motorsport.

Två dagars tävlande i ljus och mörker, elva specialsträckor på sammanlagt 235,89 kilometer längs snabba, krokiga, hoppiga, spåriga vägar med framför allt mycket snö och snövallar. Det var vad GN Motorsport-förarna Mille Johansson och Adam Grahn hade framför sig i fredags morse.

Arctic Lapland Rally blev som väntat en tuff uppgift, men också en perfekt start på säsongen för de unga förarna som tävlar för GN Motorsport.

Adam hade en tuff start på rallyt då han och hans co-driver Marcus Sundh for av vägen redan på SS1. Men de kunde starta om på lördagen och fick många nyttiga mil tillsammans.

– Det var min första internationella start och första gången på snö. Mycket olika intryck som har varit utmanade men framför allt väldigt roligt. Teamet har hjälpt oss med allt under tävlingen och vad det än var som krävts löste dom det, berättar Adam.

Annons:

Teamchefen Staffan Andersson om deras insats.
– Tävlingen gick bra efter förutsättningarna vi hade med Adams avåkning på SS1 som sedan gjorde en bra personlig förbättring med både bil och snö som underlag.

För Mille Johansson och Julia Thulin så slutade det med en pallplats i klassen trots motorproblem under helgen.

– Tävlingen gick inte så bra med motorproblem under hela helgen i princip. Vi fick en sträcka där vi kunde åka på full effekt och med rätt däck och då hade vi farten för att slåss om segern så det var kul att se, berättar Mille efter tävlingen.

– Teamet har gjort ett jättebra jobb hela helgen med felsökning och service på bilarna mellan sträckorna. Det har varit en lärorik vecka tillsammans med GN Motorsport och jag ser fram emot nästa tävling tillsammans med dem, avslutar Mille.

Staffan gillade kämpaglöden.

– Mille hade fart för att kunna vara med och slåss om förstaplatsen, men diverse motorproblem satte tyvärr stopp för detta, men kämpaglöden fanns kvar ända in i det sista vilket jag ser som väldigt positivt, avslutar Staffan.

 

Annonser: