Tom Kristensson inför Rally Poland 2023

Annons:

I helgen gör Tom med co-driver Andreas Johansson sin tredje start i EM-tävlingen 79th Rally Poland, med Tagai Racing Technology i deras Citroen C3 Rally 2 bil.

Tom har positiva minnen med sig från de två tidigare tävlingarna. 2018 vann han tillsammans med Henrik Appelskog Junior-EM klassen med Opel Junior Rally Team och förra året tog han och Andreas andraplatsen totalt i en Hyundai R5 för teamet Kowax 2BRally.

Tävlingen, som är en av de mest anrika i Europa, är årets tredje deltävling i EM, och avgörs i det natursköna sjödistriktet Masurian i nordöstar Polen, med Mikolajki som huvudort.

16 erkänt snabba specialsträckor på totalt 182 km skall köras, med start med en så kallad superspecial, Mikolajki Arena på fredag kväll, och avslutning söndag kväll.

– Eftersom området till stor del är gammal sjöbotten blir vissa sandiga partier lösa och uppkörda, men totalt sett är det fina sträckor som jag trivs på, säger Tom inför tävlingen.
– Det var tufft på Gran Canaria, men väldigt lärorikt och jag är väl inte helt nöjd med resultatet, men all erfarenhet är bra, så det tar jag med mej.

Annons:

– Därför ser jag med tillförsikt fram mot helgens tävling, och framför allt att det skall bli sjukt kul att köra tävlingen, den positiva sidan av att hålla på med rally är att tävla.

– Idag (onsdag) har vi kört Pre Event Test här i Polen och jag tycker vi fick till en bra balans i bilen. Det var blött efter regn, men det blir nog inte liknade förhållande på tävlingen, då det förväntas uppehållsväder och delvis sol på lördag och söndag.

Motståndet håller även här av hög klass, även om en del asfaltspecialister hoppar över tävlingen, bl.a. segraren på Gran Canaria, fransmannen Yoann Bonato.

EM-ledaren Hayden Paddon, trean Efrén Llarena och fyran Mads Östberg finns på plats, liksom förra årets segrare, hemmaföraren Miko Marczyk.

Ytterligare två svenska ekipage finns med i anmälningslistan, och som får räknas som aspiranter på topplaceringar. Pontus Tideman med Toms klubbkamrat i SMK Hörby, Julia Thulin som co-driver, och Dennis Rådström, båda i Ford Fiesta från skånska GN Motorsport. Totalt är det 30 anmälda i den högsta klassen ERC1.

Annonser: