Oliver Solberg efter andraplatsen i Rally Poland 2024

Annons:

Det blev till slut en andraplats i WRC2-klassen och viktiga VM-poäng för Oliver Solberg i det polska VM-rallyt som kördes den 26-28 juni 2024.

– Jag är nöjd med resultatet. Även om jag alltid vill vinna så måste man se tävlingen som helhet, ta positionen på vägen och allt annat i beaktande. Andraplatsen representerar hoppet och förväntningarna vi hade inför tävlingen, berättar Oliver Solberg efter VM-deltävlingen Rally Poland.

Tillsammans med kartläsaren Elliott Edmondson säkrade den 22-årige svensken sin fjärde pallplats på de fem senaste starterna.

– Efter en jobbig fredag ​​blev dagen därpå bättre. Bilen gav mig lite mer självförtroende och saker fungerade mer som vi vill ha dem. Vi började dagen på femte plats och kom ut i andra änden på andra plats.

Oliver tog även hem sex sträcksegrar under helgen.

Annons:

– Specialsträckorna sista dagen var inte riktigt lika snabba, men lite mer komplicerade och tekniska. Vi var runt en halv minut från ledningen och vi valde att vara vettiga i segerpressen. Vi kom hit för att samla viktiga poäng, och det har vi gjort, avslutar Solberg.

Om två och en halv vecka åker världsmästerskapet i rally till Lettland.

Annonser: