Vinnarna i AutoExperten RallyCup 2013

Efter nio tuffa och spännande deltävlingar under säsongen hade AutoExperten RallyCup avslutningsfest lördagen den 9 november där vinnarna hyllades inför medtävlande, arrangörer och rallyvänner. Här kommer en rapport från cupledningens ordförande Thord Söderberg.

 

AutoExperten Rallycup hade prisutdelningsfest i lördags i Jädersgården utanför Eskilstuna.

Det var 60-talet närvarande varav de flesta pristagarna var på plats med sina rallyintresserade kompisar och det bjöds först på mat och sedan vidtog prisutdelningen, 7 klubbars som höll i det hela hade ett digert prisbord med pokaler och prischeckar att fördela och sedan var även representanter från AutoExperten som är vår sponsor på plats.

Efter årets nio deltävlingar så var det ettan, tvåan och trean i respektive bil-förarklass som fick pokaler och prischeckar.

 

AutoExperten RallyCup 2013

Klassegrare blev:
Klass 1 Michael Holmgren Gnesta MK
Klass 2A Mats Palmqvist Fagersta MK
Klass 2B Mikael Wallòn SMK Kungsör
Klass 2C Robert Ceder Grödinge MK
Klass 3 Robert Olsson SMK Sala
Klass 4 Fredrik Undin SMK Sala
Klass 5 Linda Sjölin Flens MS
Klass 6 Tom Silèn Örsundsbro MK
Klass 7 Johanna Hellqvist Hallsbergs MK.

 

AutoExperten RallyCup 2013

7 klubbars speciella serie för C-förarna vanns av Linda Sjölin från Flens MS och hon fick som första tjej en inteckning i Stig v. Krusenstiernas vandringspris som har inteckningar från 1964. Dessutom har det körts en speciell tjejcup och den vanns av Linda Sjölin Flens MS med Johanna Hellqvist Hallsbergs MK på andraplats.

 

AutoExperten RallyCup 2013

7 klubbarsserien vanns av Michael Holmgren från Gnesta MK för andra året i rad och han fick därmed ytterligare en inteckning i vandringspriset Bertils Minne uppsatt 2005 dessutom fick han en pokal skänkt av AutoExperten.

 

AutoExperten RallyCup 2013

Det speciella PRO-stipendiet tilldelades Isa Kolmbäck från Taxinge MK för att hon fullföljde i sin hemmatävling trots att hon rullade redan på första sträckan men visade kämpatakter och vägrade ge upp, Isa tävlar i Ungdomsrally.

 

AutoExperten RallyCup 2013

PRO-klassen vanns av Anders Ellner från SMK Kungsör med Tapani ”Lillen” Tyynelä från Kolsva MS tvåa och Bengt Gustavsson från Örsundsbro MK trea.

Nu väntar ett längre uppehåll över vintern tills i början av maj då serien 2014 startar upp igen, vi får återkomma med en fastställd kalender vid årsskiftet.

För mer information, besök gärna cupens hemsida 7klubbars.se. På återseende då hälsar Ordförande Thord Söderberg.

Den slutliga poängtabellen i PDF-format för AutoExperten Rallycup hittar ni här på Resultatsidan.