Emil och Sofie redo för Umeås SM-sprint

Annons:

SM-veckan är i full gång i Umeå, och imorgon körs rallysprint på Umåkers travbana. På startlinjen finns Emil Bergkvist med kartläsaren Sofie Lundmark, som efter förra helgens totalseger i Östersund är laddade för tävling.

Emil och Sofie har hittills fått en bra start på året med ett lyckat test i Sveg och en totalseger i Östersund förra helgen. I klassen för otrimmat 2wd under lördagen finns endast sex anmälda, där Emil och Sofie siktar på att nå pallplats.

Det ska bli riktigt kul att tävla i mina hemtrakter, säger Sofie som egentligen kommer från Piteå, men bor i Umeå till vardags. Tävlingen består av en specialsträcka på ca 5 km som körs i två kvalheat där den bästa tiden går till final.

Kanske blir detta den sista tävlingen i svensk regi, då teamet siktar på start i tyska Opel Adam Cup 2014. Om planerna går i lås blir det tysk licens för både Emil och Sofie, och de får därför inte tillgodoräkna sig poäng i SM.

Än så länge har vi en muntlig överenskommelse med tyskarna, det som fattas innan vi är i hamn är den administrativa biten kring licenser och försäkringar, förklarar Emil.

Annons:

Tysk licens innebär dock inte att de överger Sverige, de planerar ändå att köra så många tävlingar som möjligt hemmavid. Teamet förväntas skriva kontrakt inom två veckor.

 

Annonser: