Silly Season 2016: Robin Brandel putsar sin BMW

Annons

Tävlingssäsongen 2016 är på tårna och Motorsport4sale varvar upp med Silly season-intervjuer inför den spännande säsongen. Robin Brandel från Rasbo uppdaterar sin BMW med puts under huven, rödare lack och lite lull-lull.

Namn: Robin Brandel

Ålder: 28

Ort: Östervåla

Annons

Klubb: Rasbo MK

Facebook: Brandels rallysport

Hur har säsongen 2015 gått?
– I helhet så är jag nöjd, bilen är hel och vi fick hyfsade resultat. Vi försökte åka svenska Rallycupens alla tävlingar, men blev fyra stycken till slut. Sen åkte jag lite strötävlingar.

Robin Brandel putsar sin BMW

– I slutet av den här säsongen blev farten över förväntan, så det var riktigt roligt. Vill passa på att tacka alla som varit inblandade på ett eller annat vis. Tack så mycket!

Vad har du för planer och mål för 2016?
– Man vill åka så mycket som möjligt, men vi får se vad pengarna räcker till!

Robin Brandel putsar sin BMW

Blir det en ny eller uppdaterad bil för 2016?
– Bilen blir samma BMW, men med ny lack och design är det väl tänkt, samt att vi renoverar motorn. Nya lagerringar och nytt lättare svänghjul är det som är den stora skillnaden. Sen blir det väl lite lull-lull.

Du gick från VOC 940 direkt till BMW. Varför blev det BMW, och inte Volvo Gr-H som många andra?
– Dels för att bygga en BMW skulle bli mindre dyrt än till exempel en 940, och sen är det ju så många Volvobilar redan så det är roligt med lite annat i skogen, både för ögon och öron.

Robin Brandel putsar sin BMW

Känner du att den är så preppad det går, eller hur mycket mer finns det att göra, så som pulver i motorn och väghållning?
– Effekten ligger på cirka 220 hästkrafter, så motorn är väl inte helt maxad. I väghållningsväg så är det fjäderben från Sellholm bilstein både fram och bak. Men väghållningen går det ju att jobba mer på, drömmer om Öhlinare i bak. Växellådan är en Dogbox H-mönstrad.

Motorsport4sale tackar Robin för intervjun och önskar honom lycka till med nya bilen som vi ser fram emot att se och höra under 2016!

Annons