Kalendern för AutoExperten Rallycup 2014

Sveriges äldsta rallyserie, 7 klubbars som bildades redan 1955, har samlat ihop nio fina deltävlingar för 2014 års upplaga och en prispott på cirka 100 000 kronor bestående av presentkort på AutoExperten.


7-klubbars AutoExperten Rallycup är en öppen serie där alla är välkomna att delta och under 2014 kommer det att tävlas om en prispott på cirka 100 000 kronor bestående av presentkort på AutoExperten. Till det körs det också en öppen Tjejcup.

Årets kalender börjar med Brukssvängen i Hallstahammar den 4 maj och fortsätter helgen efter med SMK Salas smått klassiska Morgongåvasvängen den 10 maj följt utav Violsprinten hos Flens MS den 17 maj och AutoExperten Rallycup fortsätter i Sörmland med Trendab-rallyt i Taxinge 7 juni.

Så blir det ett välbehövligt uppehåll och ’sommarlov’ innan höstens tävlingar tar vid. Först ut är en ny sprinttävling arrangerad av SMK Nyköping för att fira klubbens 80 års jubileum den 16 augusti sen drar cupen norrut till Fagersta MK och deras anrika Nattkröken den 30 augusti.

Sen tillbaka till Salatrakten för en rallysprint den 6 september arrangerad av SMK Sala, sedan avslutas cupen där den började, i Sörmland, för de två avslutande deltävlingarna. Först den 21 september Runt Mjölkpallen hos Gnesta MK och den avslutande Nybyrundan arrangerad av SMK Södermanland den 27 september.

7klubbars ordförande Thord Söderberg hälsar alla välkomna till årets AutoExperten Rallycup och allt om tävlingarna och reglerna finns på 7klubbars.se.