Hansen Motorsport kör Rallycross-VM med Peugeot

Annons

Rallycross växer över hela världen och från och med i år får också sporten officiell VM-status, FIA World Rallycross Championship 2014. En av de stora nyheterna inför premiären är samarbetet mellan Peugeot och  Hansen Motorsport.

 

Peugeot har haft ett brett motorsportengagemang genom åren. Mästerskapstitlar i World Rally Championship och Sportscar World Championship har varvats med satsningar i berömda tävlingar som Dakarrallyt, Pikes Peak, Le Mans och Indianapolis, alla krönta med stora framgångar. Rallycross är en annan disciplin som Peugeot deltagit i, och när det nya världsmästerskapet nu införs har satsningen fått ytterligare ett lyft. Rallycross Championship 2014 kommer bli en språngbräda för sporten att expandera utanför de traditionella europeiska gränserna.

Peugeot ville vara del av processen från början och har därför inlett ett samarbete med en av rallycrossportens mest namnkunniga utövare, Kenneth Hansen och teamet Hansen Motorsport.

Annons

Vi är mycket stolta och hedrade över att få arbeta tillsammans med Peugeot Sport i årets FIA World Rallycross Championship, säger Kenneth Hansen. – Motivationen kunde knappast vara större, samtidigt som vi är medvetna om att uppdraget kommer med ett stort ansvar. Men var så säkra på att vi kommer göra allt som står i vår makt för att kämpa allra längst fram med Peugeot.

Det officiella namnet på teamet är Team Peugeot-Hansen. I samarbete med Peugeots mångåriga partner, oljebolaget Total, kommer man att tävla med en specialbyggd 208 T16 (silhouette-version av 208). Teamet kommer att köra samtliga 12 deltävlingar i mästerskapet, som startar den 4 maj i Portugal.

Kenneth Hansen är en av de mest framgångsrika i rallycrosshistorien, både som förare och som stallchef. Den 6 juli får publiken se honom leda team Peugeot-Hansen, mot tufft motstånd, i värmländska Höljes. Att samarbetet tog form med just Kenneth Hansen var inte en slump.

Hansen Motorsport kör Rallycross-VM med Peugeot

– Vi ville bygga upp ett samarbete med det bästa teamet i branschen och valet föll tämligen lätt på Hansen Motorsport, säger chefen för Peugeot Sport, Bruno Famin. – Nu startar Team Peugeot-Hansen från grunden i det nya mästerskapet och vi står inför en spännande utmaning på tävlingarna över hela världen och några av de mest strategiskt viktiga marknaderna för Peugeot.

FIA World Rallycross Championship 2014
4 maj Montalegre (Portugal)
25 maj Lydden Hill (Storbritannien)
14 jun Hell (Norge)
29 jun Kouvala (Finland)
6 jul Höljes (Sverige)
13 jul Mettet (Belgien)
8 aug Trois-Rivières (Kanada)
7 sep Lohéac (Frankrike)
21 sep Estering (Tyskland)
28 sep Franciacorta (Italien)
12 okt Istanbul (Turkiet)
23 nov Cordoba (Argentina)

Annons