Pontus Tidemand redo för helgens Rally Finnskog

Annons:

Drygt två veckor har gått sedan Pontus Tidemand plockade sina första VM-poäng i Rally Sweden och till helgen är han tillbaka bakom ratten på en rallybil. Nu i en Skoda Fabia S2000 i norska  Rally Finnskog och Pontus ser fram emot att ta sig an säsongens sista vintertävling.

Rally Finnskog är Norges största rally och var även starten på Rally Norway-projektet. I hela 15 år var det EM-rally innan det 2007 blev en del av VM. I år firar tävlingen 30-årsjubileum, vilket har resulterat i över 90-talet anmälda ekipage. Pontus och kartläsaren Ola Fløene deltar i EVEN Managements Skoda Fabia Super 2000, vilken ingår i samma klass som eftergångaren till Super 2000 – R5:an – som det planeras att Pontus ska köra i WRC2-serien kommande säsong.

Jag har inte tävlat med en sådan här bil sedan 2012 så det ska bli kul, säger Pontus. – Dessutom ger det en puff mot resten av året eftersom skillnaden mellan S2000 och R5 inte är gigantisk. Rally Finnskog brukar också vara ett riktigt bra event med fina vägar så jag ska bara njuta av att köra igen.

Med basen i Kongsvinger ska tolv specialsträckor klaras av under Rally Finnskogs två dagar. Starten går vid femtiden på fredag eftermiddag och innan nattuppehållet väntar de fyra första sträckorna som består av två förhållandevis långa sträckor på 16,78 och 26,95 km som körs två gånger. Med start på förmiddagen ska de resterande åtta sträckorna köras på lördagen. Liksom de inledande sträckorna är även andra dagens sträckor uppdelade på två vändor – fyra sträckor som körs innan serviceuppehållet mitt på dagen och som repeteras under eftermiddagen. Två av sträckorna är omkring sex kilometer medan de övriga två uppmäter 23,95 km respektive 14,75 km. Målgången sker på Rådhusplatsen i Kongsvinger vid 16:45 och senare på lördagskvällen blir det prisutdelning.

Anmälda i samma klass som Pontus är bland andra Frank Tore Larsen, Pål Try och Svein Frustøl, alla tre med Ford Fiesta R5, samt Thomas Kvam med Ford Fiesta S2000.

Annons:
Annonser: