VM-besök i Härjedalsbrickan

Söndagen den 2 februari kördes Härjedalsbrickan som var den andra deltävlingen i Hälsingeserien. Snabbast av alla blev Tobias Söderqvist i Corollan men den som drog till sig mest blickar den här dagen var nog grekiske Jourdan Serderidis som laddade upp inför Svenska Rallyt med sin R5-Fiesta.

 

Totalt var det 29 bilar som kom till start i Sveg när det skulle köras om poäng i Hälsingeserien. Tre sträckor skulle köras två gånger, sammanlagt mätte de 66 kilometer. Trots, eller på grund av, genomkörning innan tävlingen så bröt sju på grund av avåkningar och därtill två ekipage med tekniska bekymmer.  Bland annat Joachim Borg som tyvärr fick motorhaveri på sin WRC-Corolla.

140203_harjedals1

Det måste varit en upplevelse för Jourdan Serderidis från Grekland och hans belgiske codriver Fred Miclotte att fara fram på vintervägarna och sen stå och jämföra sträcktider med gamla Volvobilar och samtidigt klura på vad ”C-förare GrF RWD + VOC + N1”  kunde vara för klass? Kanske kunde rally-profilen Hasse Gustafsson förklara om det behövdes, då Hasse var med och hjälpte teamet inför starten i Svenska Rallyt med startnummer 43.

Nu är Jourdan Serderidis inget blåbär i rallyskogen, den grekiske föraren som bott i Belgien i många år och driver företag i Luxemburg ska bland annat köra sex VM-deltävlingar i WRC2-klassen med sin R5-Fiesta.  På M-sports hemsida kan man läsa mera om Jourdan och han har en snygg hemsida med massa sköna rallybilder, speciellt för den som är svag för Fordar.

Resultatet då, jo en elfte plats totalt men framförallt säkerligen en riktig genomkörning på vinterunderlag och nu håller vi tummarna att Jourdan med team får en riktigt härlig vinterrallyupplevelse under det svenska VM-rallyt.

Härjedalsbrickan 2014

Här då vinnarbilen, Tobias och Joakim Söderkvist från Årsunda som var över två minuter före Benny Persson från Ljusdals MS som med codriver Magnus Proos från hemmaklubben var snabbaste 4wd-ekipage. I bakgrunden syns totaltrean den här dagen, Peo Berglund från Sandvikens MK som hade med sig grym rallyerfarenhet i högerstolen, Per-Arne Ljung från Hofors.

 

Härjedalsbrickan 2014

Men gladast var kanske Ola Parkheden tävlandes för Mälaröarnas MK som var på plats med sin Multifuel-Golf. Tillsammans med Ida Eriksson från hemmaklubben blev det en fjärde plats totalt och vi hoppas att få se höra den fräna Golfen i fler tävlingar i vinter.

Hela resultatlistan hittar ni på RaceConsulting.

Nästa deltävlingar i Hälsingeserien är Gnarpstrofén och Föneruschen den 15 respektive 16 februari och du hittar allt om Hälsingeserien här.