M-Sport firar 50 byggda R5-Fiestor

WRC2-klassen växer allt mer och än så länge är det Ford Fiesta R5 som dominerar, och nu firar M-sport sina 50 byggda R5-Fiestor med statistik och kommentar från Malcolm Wilson.

 

20 ekipage är anmälda i WRC2-klassen i nästa VM-deltävling, Portugal den 3-6 april. Med i anmälningslistan finns nio stycken R5-Fiestor. Totalt har det sedan sommaren 2013 byggts 50 stycken Ford Fiesta R5 hos M-Sport i England och det drygt 20 till på orderlistan. Det gör R5-Fiestan till M-Sports största succé bland de rallybilar som levererats.

Stugemo på plats 23

En titt i orderboken så ser man att R5-Fiestan levererats till 21 olika länder, över hela Europa, Mellanöstern och Sydamerika. Bil nummer 23 gick till Sverige och Lars Stugemo!

Första segern för bilen kom redan i debuten, när Jari Ketomaa tog hem klassegern för WRC2  i det finska VM-rallyt förra sommaren. Den första totalsegern dröjde inte länge, när Oleksandr Saliuk var snabbast av alla i sin hemmatävling Aleksandrov Rally i Ukraina.

Fiesta R5

Malcolm Wilson om Fiestan:
– Fiesta R5 har blivit en av våra mest framgångsrika modeller vi tagit fram och har hjälpt oss att fortsätta på den den högsta nivån inom rally. Att se den nya Fiesta R5 prestera på en så hög nivå, med internationellt motstång, är oerhört roligt.

Framgångarna är ett bevis för de ansträngningar som alla inom M-Sport team lagt ner och det stora stöd vi fått från alla våra kunder. Deras förtroende för vår förmåga att producera en mycket konkurrenskraftig rallybil är det som driver vår framgång.

Fiesta R5

 

Totalsegrar: 10 st
Klassegrar: 27 st
WRC2-segrar: 4 st
Nuvarande mästerskapsledningar: 4 st
WRC2 sträcksegrar: 92 st
Topp3-placeringar i WRC2: 2 st
Beställningar: 67 och fortsätter att komma in fler …
Leverat till antal länder: 21st
Kompletta bilar byggda: 50 st
Mantimmar att bygga en Ford Fiesta R5: 400 st
Genomsnittslig övertid per vecka: 20 timmar
Antal test-kilometer: 5 431 st
Antal dagar som enda R5-bil på marknaden: 234 st