Richard Göransson i RallyX Supercar Lites med Team Tidö och OlsbergsMSE

Annons

STCC-föraren Richard Göransson är nu klar för start i RallyX Supercar Lites genom ett samarbete med STCC-teamet Team Tidö och Rallycross-teamet OlsbergsMSE.

När jag var liten grabb tävlade min pappa i Rallycross och att jag nu får chansen att testa på den här sporten ska bli otroligt kul, säger Richard Göransson. Det här är en möjlighet för mig att lära mig sporten och utvärdera den inför framtiden. Just nu växer rallycross så det knakar i både Europa och USA.

Under 2014 kommer RallyX vara en del av STCC-programmet under tre tävlingshelger. I serien körs även tävlingar ihop med VM-deltävlingen i Höljes samt i Strängnäs och Arvika.

Rallycross är helt nytt för mig, men efter att jag såg sporten i X-Games och deras enorma utveckling råder det inget tvivel om att vi ska vara med på tåget. I år har sporten fått VM-status och i Sverige kör man tävlingar ihop med STCC. Richards erfarenheter från både rally och racing gör att han kan utvärdera och testa sporten tillsammans med oss. OlsbergsMSE är ledande inom Rallycross och vi är mycket tacksamma över att de så generöst tar ett stort ansvar och släpper in oss på en del av denna satsning, vilket kan hjälpa oss att komma igång och nå de resultat vi önskar. För oss är det viktigast att vinna STCC och kan vi även vara med och slås om segrar i RallyX Supercar Lites gör vi självklart det, säger Team Tidös teamchef David von Schinkel.

Annons

Team Tidö och Richard Göransson kommer köra i klassen Supercar Lites, en klass där bilarna byggs av OlsbergsMSE för mästerskapen i Sverige, USA och VM.

Det är väldigt kul att Richard och Team Tidö vill komma in i RallyX, säger Andreas Eriksson, teamchef hos OlsbergsMSE. Richard har en fantastisk karriär och han har den erfarenheten som krävs för att snabbt kunna ta sig an RallyX. Vi ser verkligen fram mot att jobba med Richard och Team Tidö.

 

Tävlingsprogram RallyX Supercar Lites

10 maj, Ring Knutstorp

29 maj, Arvika

26 juni, Strängnäs (kvällsrace)

6 juli, Höljes (ihop med VM)

23 augusti, Ring Knutstorp

6 september, Solvalla Stadium Race

Annons