Silly Season 2016: Nyblivne A-föraren Mattias Hallberg byter till Corolla

Annons

Tävlingssäsongen 2015 är snart klar och Motorsport4sale varvar upp med Silly season-intervjuer inför 2016 års spännande säsong. Här intervju med unge Mattias Hallberg tävlandes för Mälaröarnas MK som till nästa år byter Volvo och Rwd mot Fwd.

Namn: Mattias Hallberg

Ålder: 19

Ort: Tungelsta

Annons

Klubb: Mälaröarnas MK

Hemsida: Hallberg Motorsport

Hur har säsongen 2015 gått?
– Säsongen 2015 har gått väldigt bra. Bortsett från att bilen började brinna inne på en sträcka under Rally Gotland så har hela året varit helt odramatiskt, trots att vi har åkt tävlingar nästan varje helg.

Mattias Hallberg

– Inför 2015 hade vi två målsättningar. Att vinna Stockholms DM för B-förare och att inte dö, det var uppenbarligen realistiska mål då vi lyckades uppfylla båda två! Vi lyckades även vinna Eskilstunas sprintcup, RWD-cupen i RYM och vårt klubbmästerskap så vi är helt klart nöjda med den här säsongen!

Mattias och Valkyria

– Tack till vårt underbara serviceteam, alla sponsorer och våra familjer och vänner som gör det möjligt för oss att hålla på med världens roligaste sport!

Vad har du för planer och mål för 2016?
– Oj, ska man ha planer också, vi har inte kommit så långt alls i planeringen men det står väl mellan att åka Svenska Rallycupen och DM… Eller båda! Någon SM-tävling ska vi nog också lyckas klämma in.

– Jag har tydligen gått och blivit A-förare också, så en plan för 2016 får nog vara att gasa utav helvete och hoppas på att man inte kommer sist.

Mattias Hallberg

– Valkyria skulle egentligen bara ha åkt med mig under den här säsongen, men hon blir kvar i högerstolen under nästa år också, så jag lär garanterat få höra om jag gasar för lite! Sedan så ska vi nog ha som plan att ha lika roligt som under 2015 också!

Blir det en ny eller uppdaterad bil för 2016?
– Jag har köpt en Corolla. Vi har tagit en liten testrunda… ”Hahahaha, du har köpt ett monster! Det kommer att göra skitont när vi åker av!” var Valkyrias kommentar så det känns tryggt att hon tror på det här med mig och framhjulsdrivet.

Mattias Hallberg

– I värsta fall får vi väl backa alla sträckor eller köpa tillbaka Volvon.

Hur kom det sig att det blev Corollan?
– Ja du jag vet inte faktiskt. Vi har ju funderat på det en stund men det är ju inget som vi har planerat.

– Det vart en impulsgrej och jag fick en köpare på 940:n direkt och så hade jag kontakt med en kille som har koll på alla Corollor som tipsade mig om den här bilen. Då då vart det som det vart , så då var det ju bara att prova.

Och då är frågan, vad får den för färg?
– Den blir vit, fast med någon strajpning.

Motorsport4sale tackar Mattias och Valkyria för intervjun och önskar lycka till med nya bilen under 2016 och vi håller tummarna för att de inte behöver köpa tillbaka Volvon!

Annons